HamKam-spissen skåret for Ukraina

Yuriy Yakovenko fikk en tøff start på fotballkarrieren i HamKam da Russland gikk til krig mot hjemlandet hans.For samtidig som han var på treningsleir med sin nye klubb i Spania, måtte familien hans gjemme seg i kjelleren da flyalarmen gikk i Kyiv.Han kunne ikke tro det. Den ukrainske fotballspilleren synes det er veldig vanskelig å se det som skjer i hjemlandet nå.

På fotballbanen glemmer han alt annet. Men når kampen er over og det er hverdag, går tankene til krigen og familien. Han har ikke besøkt dem i Tyrkia ennå.

– Det er som en berg- og dalbane, sier han.

Trener Jakob Michelsen og lagkameratene støtter ham så godt de kan.

– Det vi kan gjøre er å være der for ham, som klubb, som trener, som lagkamerater. Vi er tilgjengelige for en prat, og vi kan gi ham rom når han har behov for det, sier Michelsen.

Treneren er imponert over hvordan Yakovenko har jobbet seg inn på et nytt lag, samtidig som krigen i hjemlandet preger ham sterkt.

– Jeg må si jeg er imponert. Han har trent hardt. Det er ikke moro å være i et annet land når familien må flykte. Det er heller ikke moro å komme til et nytt land, en ny kultur, en ny klubb, og få en skade som holder ham ute.

Jakob Michelsen har stor tro på ham.

– Han gjorde det veldig bra for tre-fire år siden da Esbjerg tok bronse i ligaen. En stor, sterk spiss som er god til å finne plass i bakrommet og en god avslutter, sier treneren.

Når fokuset snus til fotballen igjen, er det Ålesund som venter på hjemmebane den 8. mai.

Og gode minner fra kampen mot Kristiansund forrige helg. Der kom Yakovenko nesten rett fra benken og skåret målet som ga HamKam 2–2 og ett poeng.

Målet dedikerte han til Ukraina. Og ekstra følelsesladd ble det da HamKam-supporterne på tribuna jublet mot ham med ukrainske flagg.

HamKam-trener Jakob Michelsen er fornøyd med seriestarten til sin nye klubb. På fire kamper har de en seier, ett tap og to uavgjorte resultater.