MENER PROSJEKT-SOLSKJÆR VAR MISLYKKET: − IKKE EN FOLKEHØYSKOLE MED FOTBALLINJE

Fra ansettelsen som Manchester United-manager i desember 2018 og til han ble sparket i november i fjor, snakket Ole Gunnar Solskjær mye om hvordan han hadde endret kulturen og tenkt langsiktig i den engelske storklubben.

Etter at Manchester United ble nedsablet 0–4 for Liverpool forrige uke, uttalte imidlertid Manchester Uniteds midlertidige manager Ralf Rangnick at det kanskje må hentes inn så mye som ti nye spillere i sommerens overgangsvindu.

Dermed kan mange av de spillerne, og mye av det Solskjær jobbet med, forsvinne ut dørene på «Drømmenes teater» allerede.

Den England-baserte fotballskribenten Lars Sivertsen er ikke i tvil om at Solskjærs prosjekt i Manchester United var mislykket.

– I hvert fall fra utsiden synes jeg Solskjær var diffus når han skulle beskrive kulturen i klubben. Det kom alltid begreper som «The United Way» – hva nå enn det betyr – men få detaljer om hva konkret som var så bra med de nye tiltakene som de implementerte.

Han mener imidlertid at ikke altfor stor del av nedturen skal legges på skuldrene til nordmannen, og peker mot styret og tidligere klubbdirektør Ed Woodward.

Karlsen mener det er de som har hatt ansvaret for å bygge en struktur der man bare rekrutterer fra eget nettverk eller gjennomfører interne opprykk til ledende stillinger, istedenfor å finne de beste med erfaring fra det åpne markedet.

– Her har man satt lojalitet og «Manchester United-DNA» – igjen hva nå enn det betyr – høyere enn kompetanse, og i lengden vil man bli avslørt. Spesielt når konkurrentene henter de aller dyktigste i bransjen. Nå virker det endelig som klubben har lært.

Solskjærs første signering, Daniel James, har allerede blitt sendt videre til Leeds, mens et par andre har blitt sendt ut på lån.

Spørsmålet nå er hvem av spillerne Solskjær hentet som får bli med videre.