BENZEMA SENDTE REAL TIL FINALE ETTER VANVITTIG SNUOPERASJON

(Real Madrid – Manchester City 3–1, sammenlagt 6–5) Først ordnet innbytter Rodrygo (21) to kjappe scoringer i sluttminuttene og sikret ekstraomganger, så satte Karim Benzema (34) inn straffesparket som sendte Real Madrid til en ny Champions League-finale.

Det ble et nytt Champions League-drama for historiebøkene da Real Madrid sikret seg en plass i finalen.

Men det spanske storlaget så helt ferdige ut da kampuret hadde passert 89 minutter. De mest optimistiske Real Madrid-supporterne ba om et mirakel, og et mirakel ble det.

For i siste ordinære minutt pirket Rodrygo inn 1–1 fra kloss hold etter vakkert forarbeid av Karim Benzema. Da var det spilt 89.21, og bare 50 sekunder inn i overtiden headet samme mann inn 2–1. Dermed måtte det ekstraomganger til for å avgjøre semifinalen på Santiago Bernabéu i den spanske hovedstaden.

Tidlig i første ekstraomgang ble Benzema felt av Ruben Dias inne i feltet, og dommer Daniele Orsato pekte korrekt på straffemerket.

Benzema satte selv straffen iskaldt helt borte ved stolpen til venstre for Ederson som kastet seg motsatt vei. Det var 34-åringens 10. scoring i cupspillet, og totalt har franskmannen scoret 15 mål i denne Champions League-sesongen.

Ti minutter senere ble den franske stjernespissen byttet ut til enorm hyllest fra publikum.

På overtid i første ekstraomgang sto Courtois for en enorm redning etter en heading fra Phil Foden, og Fernandinho var et par centimeter for kort til å sette inn returen ved bakre stolpe.

I andre ekstraomgang hadde Real Madrid god kontroll og trener Carlo Ancelotti kunne feire seieren sammen med spillere og fans.

Motstander i Champions League-finalen 28. mai på Stade de France i Saint-Denis blir Liverpool, som slo Villarreal 5–2 sammenlagt i den andre semifinalen. Liverpool har vunnet Serievinnercupen og Champions League til sammen seks ganger, mens Real Madrid står med 13 triumfer til sammen. De møttes også i finalen i 2018 da Real Madrid vant 3–1.