Ødegaard åtvarar mot dyrare barnefotball: – Eit faresignal

– Det er eit kjempestort faresignal, slår Ødegaard fast overfor NRK.

Som far til Arsenal-stjerna Martin Ødegaard veit han ein del om barne- og ungdomsfotballen i Noreg. Han likar ikkje utviklinga han har sett dei siste åra.

I hans eiga tid som trenar for barn og unge var det viktig at dei klarte å halde eigendelen for barna låg.

Debatten om prisane i barnefotballen fekk nytt liv etter at tidlegare England-proff Anders Jacobsen skreiv kronikken «Har det vorte for dyrt å spele fotball?»

Der tek den noverande barne- og ungdomstrenaren for seg det han meiner er ei farleg utvikling:

«Dersom denne prisgaloppen ikkje blir bremsa, risikerer Fotball-Noreg at mange barn må stå på utsida av stadion og kikke inn. Fordi prislappen for deltaking har vorte for høg. Viss det skjer, har fotballklubben gått både moralsk og finansielt konkurs.»

Han opplevde sjølv ein karriere som gjorde han til Vålerenga-kaptein og proff i klubbar som Sheffield United og Stoke, men han tviler på at han hadde oppnådd det same om han vart sett inn i eit profesjonalisert system tidleg.

– Viss eg hadde hatt profesjonelle trenarar som forlangte at eg skulle prestere som 7-8-9-åring så hadde eg aldri vorte fotballspelar. Det å vere saman med gode kompisar og vere saman i nærmiljøet er grunnen til at eg la ned tusenvis av treningar etter kvart. Hadde nokon sett i gang eit slikt prosjekt, hadde eg valt noko anna.

Seksjonsleiar for klubb og aktivitet i NFF, innrømmer at dei stadig aukande forskjellane i fotballen er eit problem.

– Fotball er framleis ein billig idrett, men vi ser det blir dyrare over fleire stader, særleg i storbyane er det tilbod som er veldig dyre. Det er klart ei utfordring viss fleire føler at dei ikkje har råd til å vere med på fotballen, seier Lunde til NRK.