DETTE ER DEN NYE CHELSEA-EIEREN

Ut med en russer og inn med en amerikaner: Chelsea FC bekrefter at den nye eieren deres heter Todd Boehly.

Natt til lørdag bekrefter Chelsea FC at klubben har fått Boehly vil bli deres nye eier.

Salget må fortsatt godkjennes av britiske myndigheter, skriver klubben.

Russeren Roman Abramovitsj har som følge av sanksjonene blitt tvunget til å selge klubben han har eid siden 2003. Han bekreftet i begynnelsen av mars at han hadde bestemt seg for å selge Chelsea.

Todd Boehly er en amerikansk forretningsmann, investor og filantrop. Han leder et konsortium som nå ønsker å kjøpe klubben som ligger på 3. plass i Premier League.

Det store spørsmålet har vært om Abramovitsj er villig til å ettergi den gjelden som Chelsea har til ham. Guardian skrev tidligere fredag at russeren skal være villig å «glemme» de pengene. I en pressemelding bekrefter Abramovitsj at han ikke har krevd pengene tilbakebetalt.

Boehly er fra før medeier i Los Angeles-klubbene Dodgers og Lakers. Med seg i kjøpet av Chelsea har han blant annet Clearlake Capital (som ifølge Guardian skal ha den største aksjeposten), den sveitsiske milliardæren Hansjörg Wyss, eiendomsmogulen Jonathan Goldstein og Guggenheim Partners-sjef Mark Walter, melder Telegraph.

Navnet er tysk: Boehlys besteforeldre flyttet over Atlanteren til USA.

Ifølge Guardian vant det Boehly-ledede konsortiet kampen om Chelsea på målstreken – foran den britiske mangemilliardæren Jim Ratcliffe. Det er flere år siden amerikanske medier først meldte at Boehly hadde lagt inn bud på Chelsea – men hadde fått nei fra Abramovitsj.

Usikker fremtid

Om salget går i orden, vil det være en stor lettelse for Chelsea, som ikke har kunnet fornye kontrakter og har hatt en usikker fremtid. Kulturminister Nadine Dorries uttalte sist uke at Chelsea opererte på «lånt tid».

På sosiale medier blir det fredag kveld lagt ut bilder som skal vise Boehly på Stamford Bridge, Chelseas hjemmearena.