KNUTSEN MENER NIVÅET I NORSK FOTBALL ER HØYERE ENN I FJOR

BODØ Etter flere tøffe kamper mot norsk motstand er Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen (53) krystallklar: Norsk fotball er i medvind. Søndag ble Lillestrøm det fjerde laget denne sesongen til å klare minst uavgjort mot de regjerende seriemesterne.

– Det er mange lag som jobber bra nå. Det er en «go» i norsk fotball. Det er andre lag som har lyst til å være med og være like gode eller bedre, sier Knutsen, og nevner lørdagens kamp mellom Molde og Viking som «en kamp som er bra for produktet». Ett av de lagene er søndagens motstander, som er ubeseiret i sine seks første kamper i Eliteserien, og med fire baklengsmål er de også det laget som har sluppet inn færrest mål så langt denne sesongen.

– Vi må bli bedre. Det ser vi i dag. Vi begynner å få en gjeng som elsker å spille fotballkamper. Vi vet at det ender opp med noe bra, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke på spørsmål om LSK har kommet for å bli i toppsjiktet av norsk fotball.

For til tross for at Lillestrøm fikk med seg poeng fra Aspmyra for første gang siden 2016, hadde LSK-treneren flere ting å sette fingeren på. Ikke bare glapp seieren på tampen, men Bodø/Glimt førte kampen i store perioder og var stadig mer dominerende utover i andre omgang. At nordlendingene vant cornerstatistikken med svimlende 17–3, sier noe om hvor mesteparten av spillet foregikk. Lillestrøm-keeper Mads Hedenstad Christiansen holdt seiershåpet i live med sin glitrende strafferedning. Han tror at LSK kan etablere seg som et topplag.

Samtidig jobber Knutsen & Co. videre med hvordan de skal opprettholde dominansen. Han kaller kampen mot Lillestrøm «et steg i riktig retning mot et lag som har vært i medgang den siste tiden». Roma, Rosenborg, Viking, Molde og Lillestrøm har alle unngått tap mot Bodø/Glimt med å spille varianter av 3–5–2. Spesielt Roma og Viking lyktes med å presse Bodø/Glimt høyt. Mot Lillestrøm var Knutsen spesielt fornøyd med at Bodø/Glimt klarte å dominere kampen og tvinge Lillestrøm til å legge seg lavt.

– Vi må fortsette å jobbe med hvordan vi skal løse det. Vi har en plan og jeg synes vi i hver fall til dels får frem det, sier Glimt-kaptein Brede Moe.