DE BRUYNE SENDTE CITY ET SKRITT NÆRMERE LIGAGULL

Kevin De Bruyne scoret hat trick med «feil fot» i første omgang, før han i den andre omgangen brukte «riktig fot» og sikret tre viktige poeng.

– Han (De Bruyne) har vært enestående de siste månedene, både i Premier League og Champions League. Han har vært nøkkelspilleren vår i sesongavslutningen, sier Manchester City-trener Pep Guardiola.

Aldri før har Kevin De Bruyne scoret mer for Manchester City enn han har gjort denne sesongen.

30-åringen regelrett herjet med Wolverhampton onsdag kveld, og scoret like så godt de fire første målene til City.

De Bruyne står dermed med hele 15 mål – på kun 28 kamper – i Premier League denne sesongen, og har kun Cristiano Ronaldo (18 mål), Son Heung-min (20 mål) og Mohamed Salah (22 mål) foran seg på toppscorerlista. Belgieren har tidligere aldri scoret mer enn 13 seriemål i løpet av en sesong.

Med to runder igjen av sesongen leder dermed Manchester City Premier League med tre poeng ned til Liverpool.

Mens Liverpool har spilt uavgjort hjemme mot Tottenham og vant 2–1 borte mot Aston Villa på tirsdag, har Manchester City nå vunnet 5–0 og 5–1 i de to siste kampene.

Det gjør at City nå har en syv mål bedre målforskjell enn Liverpool, noe som gjør at tre poeng i de to siste kampene kan være nok til å ta gull – selv om Liverpool skulle vinne sine to resterende kamper.

– Fotball blir veldig mye lettere hvis du har to bein som er like gode som Kevin De Bruyne. Det er skremmende at han klarer å score hat trick, og alle tre med venstrefoten, sa Colin Rösler i TV 2s Premier League-studio i pausen.

Lillestrøm-spilleren var i en årrekke tilknyttet Manchester Citys akademi, og kan nå se at Manchester City har stø kurs mot gull i Premier League denne sesongen.