MARERITTKAMP FOR ARSENAL: RØDT KORT OG STORTAP MOT TOTTENHAM

(Tottenham – Arsenal 3–0) Martin Ødegaard og co. kunne sikre den gjeve fjerdeplassen i Premier League, men borte mot Tottenham gikk alt som kunne gå galt, galt.

I stede for å sikre fjerdeplassen, inviterte de heller Tottenham inn i kampen om spill i Champions League neste sesong. For med to kamper igjen, skiller det nå ett poeng mellom de to lagene.

– Det var tøft, lite flyt og vi fikk ingenting gratis. Men vi er ferdig med denne matchen og må se fremover, vi har alt i egne hender og hvis vi vinner to matcher er vi topp fire.

21 minutter ut i den første omgangen gikk Cedric til mot Son inne i egen 16-meter. Dommeren nølte ikke ett sekund, det gjorde heller ikke Harry Kane fra straffemerket. 1–0 til hjemmelaget og marerittet starter.

Fem minutter senere fikk Rob Holding gult kort for holding. Ikke skjebnesvangert, enda. Men da samme mann, syv minutter senere, slang en albue i ansiktet på Son, ble det skjebnesvangert. Arsenal-spilleren fikk sitt andre gule og marsjordre.

– Jeg løp inn i rommet, men Rob brøt løpet, og om ballen kommer eller ikke, så var det en farlig duell for meg. Det var helt klart gult kort.

På corner ikke lenge etter, stusset Rodrigo Bentancur en innoverskrudd ball videre. Den fikk retning mot bakerste stolpe, og der kom Kane flygende lavt og stanget inn 2–0.

Flere mål ble det ikke før pause, men like etter var hjemmelaget i scoringshumør igjen. På nok et angrep endte ballen opp hos Kane som var nære ved å få sendt av gårde et skudd, men Gabriel fikk i siste sekund taklet ballen bort fra ham.

Men ikke lengre enn til Kanes lagkamerat Son, som enkelt og trygt satte ballen i nettet bak Aaron Ramsdale til 3–0.

Dermed sikret hjemmelaget seg sin største seier mot Arsenal siden 2008.

For selv om Arsenal tidvis hevet seg i den andre omgangen, og Ødegaard ti minutter før slutt gikk på skudd fra inne i 16-meteren, endte det med tre poeng til Tottenham.

Dermed skiller det som nevnt ett poeng mellom de to lagene i kampen om fjerdeplassen. To kamper gjenstår for både Arsenal og Tottenham.