VENTER SPESIELL REKDAL-RETUR: − HAMAR-FOLK KAN BÆRE NAG LENGE

VALLE (VG) Det stormet mellom HamKam og Rosenborg før sesongen. Søndag kan Kjetil Rekdal vente seg en tøff tur tilbake på Briskeby.

– Jeg tror nok det er Briskeby-publikumet som synes det er mest spesielt. Det var ikke god stemning da Rekdal dro. Det er nok ganske mange som bærer nag. Hamar-folk kan bære nag lenge, sier Kristoffer Hagen, tidligere HamKam-spiller og ekspert for Hamar Arbeiderblad, til VG.

Forholdet mellom Rosenborg og HamKam fikk testet seg i oppkjøringen. Før jul endte en drakamp av forhandlinger med at trenerne Kjetil Rekdal og Geir Frigård byttet ut HamKam med Rosenborg.

Selv om Rekdal tok HamKam fra å være en nedrykkskandidat i Obosligaen til å rykke opp suverent til Eliteserien, fikk statusen i «Briskebybanden» seg et rift med avskjeden.

Hagen tror Rekdal må være forberedt på piping.

I mars forsøkte Rosenborg å hente HamKam-profilen Kristian Eriksen, som selv gikk ut mot egen klubb. Da satte ledelsen på Briskeby ned foten. Senere beklaget Eriksen.

HamKam står med syv poeng på seks kamper (1–4–1). Rosenborg er to poeng foran etter to seire, tre uavgjort og ett tap. Eriksen regner med at Rekdal og Frigård skal få mer og mer skikk på trønderlaget.

– Jeg vet hvordan vi var utover i sesongen i fjor, hvordan vi startet med mange «krigekamper», men toget begynte å rulle etter hvert. Jeg vet hva Kjetil og Geir står for. De blir tøffere og tøffere, det er jeg helt sikker på, sier Eriksen.

Aleksander Melgalvis sier dette om møtet med den gamle trenerduoen:

– Det blir gøy å møte Kjetil og Geir igjen. Vi gleder oss til det, så får vi se.

– Hva tenker du om starten deres i Rosenborg?

– Det har vært litt opp og ned, man må si det. Men jeg regner med at de skal få litt orden på skuta etter hvert, svarer Melgalvis.