Overveldet Klopp roste benkeslitere: – Det er rørende

Tross en dramatisk start mot Southampton, sørget Liverpool for at de fortsatt er med i kampen om ligatrofeet. Etter kampen var Jürgen Klopp full av lovord om Liverpool-reservene.

Etter 67 minutter med fotball satte Joel Matip inn den avgjørende scoringen for Liverpool. Riktignok så det ut til at ballen også gikk via Kyle Walker-Peters, men den gikk likevel i en lekker bue opp i krysset – utenfor Southampton-keeperens rekkevidde.

– At vi lå under 1-0 gjør et enda mer spesielt. Fremragende. Hva skal jeg si om denne gruppa … Det er litt overveldende, sier Klopp til Sky Sports etter kampen.

Liverpool sikret dermed tre viktige poeng i den intense innspurten i Premier League. Til tross for at stjerner som Mohamed Salah, Virgil van Dijk og Fabinho måtte stå over på grunn av skader.

– Det er nesten kriminelt

Men gjengen som var ute på banen høstet ros fra sjefen.

– Det er rørende det spillerne gjorde, fordi vi har spillere på banen som … Det er nesten kriminelt at Takumi Minamino ikke spiller oftere. At Alex Oxlade-Chamberlain var i fremragende form og ikke veldig ofte er en del av troppen. Harvey (Elliott) spilte ikke på lenge, Curtis (Jones) spilte ikke på lenge, og alle disse leverer og leverer og leverer. Det er utrolig, sier Klopp.

– Å gjøre ni endringer og så å få til denne typen prestasjon er helt eksepsjonelt.

Et tap ville betydd at Manchester City kunne jublet for Premier League-tittelen allerede denne tirsdagskvelden. Nå er Liverpool kun ett poeng bak de lyseblå.

De tre poengene holdt også liv i Liverpools håp om å gå seirende ut av alle turneringer. Klopps menn har allerede vunnet ligacupen og FA-cupen. Ligatittelen og mesterligafinalen er de to mulighetene som gjenstår.