LIVERPOOL-KAPTEINEN: − MULIG JEG RINGER GERRARD

Liverpool holdt liv i Premier League-spenningen til siste serierunde. Søndag kan en rød legende bidra med hjelp til sin gamle klubb.

Et reservepreget Liverpool klarte brasene mot et Southampton-lag tappet for selvtillit og vant til slutt 2-1 på Saint Mary’s. Dermed kan alt fortsatt skje i kampen om Premier League-trofeet søndag. Manchester City ligger ett poeng foran og kan selv avgjøre om de vinner hjemme mot Aston Villa. Men om de roter seg bort og spiller uavgjort eller taper, samtidig som Liverpool vinner er ligagullet de rødes.

Om Villa-spillerne har noe ekstraordinært å spille for vites ikke, men på trenerebenken sitter det ihvertfall én som ikke ønsker ligagull til Manchester City. Liverpool-legenden Steven Gerrard vil kanskje få flere spørsmål om sin tidligere klubb enn om Villa før oppgjøret på Etihad, og praten har allerede gått en stund rundt akkurat dette poenget.

Etter seieren mot Southampton har Liverpool-kaptein Jordan Henderson blitt spurt om dette, og han svarer villig vekk.

– Det er mulig jeg ringer Stevie denne uken, jeg håper han kan gjøre oss en tjeneste, sier han til Liverpool Echo.

– Det er vanskelig. Vi opplevde dette sist da de spilte mot Brighton borte, og Brighton tok ledelsen. Publikum hos oss jublet og du skjønner hva som foregår, da er det vanskelig å konsentrere seg. Nå har vi den opplevelsen som vi kan lære av og konsentrere oss om hva vi kan gjøre. 

En som heller kaldt vann i blodet på Liverpool-fans som håper på ekstra drahjelp fra Aston Villa er den tidligere Manchester United-spilleren, frittalende Gary Neville. 

Også en annen Liverpool-legende ber til Gerrard. Robbie Fowler ble intervjuet av TV2.

– Steven Gerrard skulle hatt en statue utenfor Anfield. Hvis han slår Manchester City og Liverpool vinner tittelen vil han få en statue ved The Kop før starten av neste sesong. Liverpool har hatt en fantastisk sesong, vi vet alle det, men nå er de avhengig av trolig den beste spilleren noen gang gjør dem en tjeneste, sier han.