City beklager angrep på Villa-keeper etter ligaseieren

Da Manchester City-supporterne stormet banen etter å ha sikret serietittelen, ble Robin Olsen overfalt, ifølge klubben. Ligamesterne beklager hendelsen.

– Klubben har iverksatt umiddelbar etterforskning, og når vedkommende er identifisert, vil hen bli utestengt på ubestemt tid, skriver Manchester City i en pressemelding.

Hjemmesupporterne stormet banen umiddelbart da sluttsignalet gikk. Det tok ikke lang tid før hele gressteppet var fylt av supportere.

Videobilder fra Sky Sports viser at Olsen blir angrepet bakfra flere ganger – selv når han prøver å gå av banen.

Aston Villa-manager Steven Gerrard var rasende og adresserte også angrepet på Olsen i et intervju etter kampslutt.

Han påpekte at spørsmål måtte rettes til Manchester City.

De siste ukene har banestorming vært heftig diskutert i England etter at Sheffield Uniteds Billy Sharp ble stanget ned av en supporter.

Senere stormet også Everton-supportere banen da de sikret plassen mot Crystal Palace. En av supporterne provoserte manager Patrick Vieira, som svarte med å gi supporteren et spark i beinet.

Søndag var Liverpool lenge kun én scoring unna å stjele tittelen fra City på oppløpet. Favorittene lå nemlig under 2-0 hjemme for Aston Villa, mens Liverpool presset på for ledelse hjemme mot Wolverhampton.

Med 14 minutter igjen var det bare målforskjellen som skilte lagene.

Men så våknet City: Ilkay Gündogan, Rodri og Gündogan igjen sørget for at 0-2 ble til 3-2 fra det 76. til det 81. minutt.

Manchester City tok dermed sin fjerde Premier League-tittel på de fem siste sesongene – og sitt åttende totalt.

– For et lag. For en sesong. For en standard på fotball vi har vært vitne til, kommenterer BBC-ekspert og tidligere storscorer Alan Shearer.

Ødegaard-mål og Leeds-jubel

Liverpool var hele 14 poeng bak Manchester City på tabellen midtveis i januar, men med fantastisk form gjorde de gullkampen spennende helt inn.