BRANNS FEMTE SEIER PÅ RAD: − STORMAKT

(Kongsvinger-Brann 1–3) Brann fikk en drømmedag med sin femte seier på rad – mens mange av rivalene rotet bort poeng. Rivalen Mjøndalen tapte for Ranheim.

Bergenserne var store favoritter mot Kongsvinger og innfridde forventingene.

– Nå ser Brann ut som den stormakten de skal være i Obos-ligaen, fastslår Petter Bø Tosterud i Max-studio.

– Brann har nå den trygghet som gjør at de skaper noe hele tiden. Det er et lag med selvtillit, fastslår hans kollega Freddy dos Santos.

Det startet med en klassescoring av «Kniklas» allerede i det tiende minutt. Niklas Jensen Wassberg smelte til på halvspretten og ballen gikk i mål via tverrliggeren. En scoring i superklassen.

– Jeg husker ikke så mye av det. Jeg fikk en lobb igjennom, og fokuserte bare på ballen. Det var veldig deilig å få et mål, sier Wassberg til bt.no.

Så økte Frederik Borsting til 2–0 før pause – etter pasning fra Aune Heggebø.

Men Martin Vinjor reduserte til 2–1 for Kongsvinger helt i starten av 2. omgang, og Brann var hardt presset i de dype skoger. Men en grov feil av KIL gjorde at Bård Finne kunne øke til 3–1 på slutten.

– Da ble det en kamp uten kontroll. En feberredning fra Mathias Dyngeland holdt oss inne i kampen, sier trener Eirik Horneland til bt.no.

Brann står nå med 23 mål på åtte seriekamper.

Mange av Branns rivaler mistet poeng.– Svakt at han ikke ser den, sier Freddy dos Santos i Max-studio. Men KFUM var ikke ferdig med det: Sørås ga Oslo-laget ledelsen 2–1 med en fantastisk lobb fra langt hold. Vanligvis så sterke Håvar G. Jensen var på halvdistanse og rakk ikke tilbake til målstreken.

Start fikk en marerittåpning da Gard Simenstad ga Raufoss ledelsen i det femte minutt, men to mål av Erik Schulze gjorde at Start ledet 2–1 ved pause. Den utleide Viking-backen Herman Haugen utlignet til 2–2 for skadeskutte Raufoss midt i 2.omgang.