VARTET OPP MED FESTFOTBALL OG SLO MJØNDALEN FOR FØRSTE GANG PÅ 30 ÅR

(Brann – Mjøndalen 7–0) Ikke siden 1992 har Brann tatt tre poeng mot de brunkledde fra Nedre Eiker. Mandag kvittet de seg med «Mjøndalen-spøkelset», og det med festfotball.

På en Brann Stadion som badet i sol møtte serietoer Brann serieleder Mjøndalen. Og selv om det har sett veldig lyst ut for hjemmelaget så langt denne sesongen, var bakteppet før kampen bekmørket for rødtrøyene.

For vi må tilbake til 1992, da det het Tippeligaen, sist Brann stakk av med full pott mot Mjøndalen. Siden den gang har lagene møttes elleve ganger.

Kanskje var det nettopp den historikken Brann-trener Eirik Horneland assistent Erik Huseklepp brukte som motivasjon før kampen, for fra første spark dominerte Brann kampen, og til slutt sto det 7–0 til hjemmelaget.

Det første steget mot en etterlengtet seier kom etter elleve minutter.

På corner fra høyre ble det ping-pong inne i feltet. Ballen landet hos Sivert Heltne Nilsen som fikk sendt den inn i bena på to Mjøndalen-forsvarere som ikke kunne gjøre annet enn å forsøke og klarere. Det endte med en lissepasning til Andreas Skovgaard som satte inn 1–0.

Resten av omgangen besto av en kanonade av Brann-sjanser som Mjøndalen slapp fra med skrekken, og som tilsynelatende ikke gjorde noe annet enn å tenne hjemmelaget enda mer.

For den andre omgangen startet der den første slapp, og med nye forsøk fant Brann veien til nettmaskene. Ikke bare én gang, men seks.

Og da det ikke så ut som det kunne bli verre for Mjøndalen, kom Ole Didrik Blomberg alene med keeper i overtiden og chippet den iskald over målmannen til 7–0.

Med den bunnsolide 7–0 seieren kvittet de seg med «spøkelset» som har hengt ved dem siden 1992. Og ikke nok med det, med mandagens seier er det nå Brann som leder Obos, ett poeng foran Mjøndalen, med én kamp mindre spilt.

På ni kamper i årets sesong står Brann med syv seiere og to uavgjort, samtidig har de scoret hele 30 mål.