City-sjefen bekrefter Haaland-overgang: – Vi får den beste «nieren» i verden

Erling Braut Haaland (21) er ennå ikke offisielt presentert som City-spiller, men i et ferskt intervju bekrefter klubbens styreformann at de har landet den norske landslagsspissen.

– I Haaland får vi utvilsomt den beste «nieren» i verden. Han har den rette alderen, og ser man på de neste 10-15 årene har vi investert i en spiss for fremtiden.

Det sier Manchester Citys styreleder Khaldoon Al Mubarak i et ferskt intervju som ble publisert av den engelske storklubben mandag kveld.

Dette er første gang Manchester City-ledelsen uttaler seg om overgangen til den norske landslagsspissen siden City bekreftet at de hadde kommet til enighet om en avtale.

– Henrykt.Selv om Haaland formelt ikke er avduket som 100 prosent fullblods City-spiller, velger

Manchester City bekreftet tidligere denne måneden at klubben var enig med Dortmund om en overgang for den norske stjernespissen. Dermed ble det satt sluttstrek for en av de største overgangssagaene i internasjonal fotball det siste året.

– Fenomenal.Nordmannen blir offisielt Manchester City-spiller fra 1. juli. Han endte på 85 mål på 88 kamper i Borussia Dortmund. Dit kom han fra Salzburg i januar i fjor.

– Prestasjonene hans på øverste nivå for Dortmund i Bundesligaen og Mesterligaen, og «mål-ratioen» hans, er helt fenomenal. Han scorer med venstre, høyre, hodet, han har fart og kraft, han er en veldig, veldig unik og utrolig talentfull spiss jeg tror hele verden har kikket på, mener Khaldoon Al Mubarak.

City starter sesongforberedelsene med USA-turné i juli. Det blir trolig første mulighet til å se Haaland i aksjon for sin nye klubb. Første City-treningskamp spilles 20. juli mot mexikanske Club América på NRG Stadium i Texas.

Hva synes du om at Haaland valgte City?