Sverige-sjefen med klar Haaland-beskjed: – Det holder for meg

Haaland ble trukket frem både i øst og vest i samtlige intervjuer på Friends Arena lørdag.

Den svenske landslagssjefen Janne Andersson ble på pressekonferansen spurt om hvor god han tror Haaland kan bli. Da kom han med en klar beskjed:

– Han behøver ikke å bli bedre enn han er nå. Det holder for meg, sa Andersson med et smil.

Det er nemlig ikke noen tvil om at svenskene er fulle av respekt for den norske superspissen.

Andersson bekrefter at Sverige har analysert og diskutert Haaland grundig før søndagens oppgjør.

Overfor NRK påpeker Andersson samtidig at Norge har flere spillere han lar seg imponere av, ikke bare Haaland.

Ståle Solbakken ble også pepret med Haaland-spørsmål lørdag. Av svensk presse ble Norge-sjefen spurt om hvordan det er å være trener for en slik superstjerne.

– Det er vel lettere for meg å trene ham enn det er for norske journalister å forholde seg til ham. Det blir litt det samme som det har vært med Zlatan, hvor mye skal han sitte her og prate med media og hva skal han uttale seg om? spør Solbakken retorisk.

– Hva ser du på som Norges fremste styrker?

– Det er vel Haaland, skulle jeg si. En skikkelig god fotballspiller som kan gjøre ting mange andre ikke klarer. En sterk og rask spiller med bra avslutninger. De har gode spillere bak ham også, men hvis jeg skal fremheve hva Norge har, er det Haaland, sier Krafth.

– Da passer det kanskje dårlig med stopperkrise? spør TV 2s journalist.

– Det er klart det er tøft når mange spillere er borte. Men jeg tror de som kommer inn og spiller vil gjøre det like bra, sier Krafth.

– Norge har gått lenge uten mesterskap. Er det slik at dere håper Norge snart kvalifiserer seg til et EM eller VM, eller vil dere helst at mesterskapstørken fortsetter?

– Bra spørsmål. Det er vel litt både og, både kjærlighet og hat. Det vil absolutt være veldig kult om de tar seg til mesterskap, men jeg vil selvsagt heller at vi går videre enn dem. Men det er selvsagt kult om de tar seg til et mesterskap snart, sier han til NRK.