ØDEGAARD HAR OVERBEVIST REKDAL: − KOMMET MER TIL SIN RETT

Etter Ståle Solbakkens første samlinger som landslagssjef i 2021 uttrykte Rekdal skepsis til Ødegaard rolle og prestasjoner for Norge. Rekdal gikk så langt som å stille spørsmål om Norge hadde plass til Ødegaard etter 1–1 mot Nederland i september 2021.

Etter de siste samlingene er derimot Rekdal langt mer positiv til Norges nummer ti.

– De siste landskampene til Ødegaard har vært mye bedre. Dette var i fjor vår og sommer (da kritikken kom), etter det har han kommet mer til sin rett, sa Rekdal i VGTV-studio i forbindelse med Norges 2–1-seier i Sverige.

– Det var kamper han stort sett hadde ball langt ned i banen – ufarlig. Jeg etterlyste assist og mål. Vi har jo høye forventninger til Martin, siden vi ser ham gjøre spesielle ting i Arsenal. Det så vi veldig lite av på landslaget, men det har kommet mer utover høsten og i år, sier Rekdal.

– Har landslagstrener Ståle Solbakken løst Ødegaard-floken?

– Ja, jeg vet ikke hvordan de har løst det, fordi jeg sitter ikke så tett på, men det er en klar endring at han er mer på ballen lengre frem i banen enn det han var før, svarer Rekdal.

Også Norges andre store stjerne, Erling Braut Haaland, ble omtalt som skuffende i Solbakkens første kamper. Men de siste syv landskampene har gitt spinnville elleve mål. Totalt står Haaland med 18 mål på 19 Norge-kamper.

Solbakken forklarer Ødegaard og Haalands opptur med at laget i takt har gjort det bedre.

– Først og fremst handler det om at laget må fungere for at de to skal fungere også. Slik er det med all fotball. Erling vil alltid score mål og Martin vil alltid slå noen geniale pasninger, sier Solbakken til VG.

– Haaland er en trussel mot motstanderen og et viktig virkemiddel for oss. I kamper som står og vipper, og du vet at om han får en sjanse, er mulighetene store for at det går bra. Det er det mange som oppdager etter hvert, sier Solbakken.