Svensk frustrasjon etter Norge-tap: – Herregud, det gjør vondt

Norges herrelandslag i fotball vant mot Sverige for første gang på 17 år. I den svenske leiren er stemningen alt annet enn god.

Kulusevski mener Sverige fremsto usikre og nølende mot et godt norsk lag.

– Vi må bli mye, mye bedre på alle områder, spesielt mentalt, vi må ta bort redselen vi har. Mot et lag som Norge, det spiller ingen rolle hvem som kommer hit, det skal være vanskelig å spille mot oss. Det er ikke greit at vi gjør en slik omgang som vi gjør i dag, sier han.

– Du bruker et ord som redsel, var det Haaland dere var redde for?

– Nei. Men vi spilte ikke bra, vi visste ikke hva vi skulle gjøre. Jeg tror vi hadde ett bra angrep på 45 minutter, det er ikke greit, sier Kulusevski til NRK.

Sveriges landslagssjef Janne Andersson er ikke like negativ som Kulusevski. Andersson irriterer seg mer av straffesitasjonen som ga 1-0 enn svenskenes eget spill.Likevel tar han tapet tungt.

Norges landslagskaptein Martin Ødegaard er uenig med svenskene som mener Sverige var best.

– Jeg føler at vi var ganske solide fra start til slutt. Det var en periode i starten av 2. omgang hvor de hadde mange dødballer og litt trykk på oss, ellers føler jeg at vi kontrollerte det. De skapte ikke all verden, sier Ødegaard til NRK.

Janne Andersson kontrer med følgende:

– Si ikke til meg at vi var dårlige i dag, da blir jeg ikke glad. Vi var bra i lange perioder, de var ikke bedre enn oss, men de vant kampen. Og så kan vi prate mer om straffesparket. Ta en titt på den og diskuter hva dere synes om den. Det var ikke i nærheten av straffe, og det med VAR, sukker han.

Landslagssjef Ståle Solbakken beskriver seieren som «kjempestor» for Norges del. Solbakken lar seg imponere av samholdet og pågangsmotet i gruppa.

– Det er en gjeng som elsker å spille for Norge. Jeg tror vi har hatt ett forfall de siste 2-3 samlingene, privatkamper og alt, det er en gjeng som trives sammen, mener han.