Usikker på landslagsfremtiden etter EM-vraking

Landslagssjef Martin Sjögren offentliggjorde troppen til EM-sluttspillet tirsdag. Elise Thorsnes og Emilie Haavi var noe overraskende vraket. Sistnevnte fikk EM-drømmen knust.

– Jeg fikk en telefon i går så jeg var forberedt før uttaket i dag. Jeg ble jo litt overrasket, sier Emilie Haavi til NRK.

Hun hadde et stort ønske om å være en del av EM-troppen til Norge. Mandag fikk hun beskjeden som knuste EM-drømmen.

Angrepsspilleren har 92 kamper for landslaget og er nå usikker på hvordan veien blir videre for Norge.

– Jeg tror ikke det er en avgjørelse jeg skal ta akkurat nå, men det kan jo være at det er det siste jeg har gjort på landslaget. Det er selvfølgelig litt vemodig å tenke på når man har vært en del av det laget i 12 år og spilt nesten 100 kamper, sier Haavi.

– Den var jeg egentlig forberedt på. Jeg tok det veldig fint. Jeg skjønte det da vi var på Algarve cup og fikk lite spilletid. Da også Ada gjorde comeback skjønte jeg at det ikke ble noe. Det kom ikke som et sjokk.

33-åringen legger til at det er bedre at en ung spiller får sjansen fremfor at hun, som veteran, eventuelt skulle være tiltenkt en rolle på benken.

På en pressekonferanse på Ullevaal stadion tok Sjögren ut 20 utespillere og tre keepere til sluttspillet i England i juli. Sammen hadde svensken med seg landslagskaptein Maren Mjelde.

Både Sjögren og Mjelde er klar på hva som er ambisjonene for mesterskapet.

– Vi har satt oss et ambisiøst mål om medalje. Det å sette oss et tøft mål er en del av det som motiverer oss, sa Mjelde på pressekonferansen.

– Vi synes at det er ambisiøst mål, men det er et optimistisk og realistisk mål hvis vi treffer på alt, sa Sjögren.Tilbake i mesterskapstroppen er Ada Hegerberg. Sjögren er klar på at medaljemålet delvis skyldes stjernespissens tilbakekomst.