ELABDELLAOUI I RØRENDE MØTE MED LANDSLAGET: − NESTE GANG ER JEG FORHÅPENTLIGVIS MED

Omar Elabdellaoui (30) er ferdig med alle operasjoner og kontroller etter øyeskaden, og nærmer seg comeback på landslaget. Denne uken møtte han lagkameratene for første gang på nesten to år.

– Det var vakkert. Det var veldig fint. Det var kjekt å se alle gutta og hele teamet rundt landslaget, det er første gang jeg ser dem på veldig, veldig lenge. Det var utrolig fint å få en god klem av alle sammen, sier Elabdellaoui.

Han er tilbake i Oslo og skal overvære søndagens Nations League-møte med Sverige fra tribuneplass. Mannen med 49 landskamper for Norge har ikke vært i troppen siden høsten 2020, noen måneder før den alvorlige øyeskaden som nesten kostet ham synet.

Elabdellaoui var kaptein for det norske landslaget frem til han holdt på å miste synet etter at fyrverkeri smalt i ansiktet hans på nyttårsaften 2020. Etter at han først hadde vært klinisk blind, måtte han gjennom elleve operasjoner for å få igjen synet.

Høyrebacken har latt seg imponere av det norske landslaget, og nå kribler det i beina for å være med på samling igjen.

– Det er et lag jeg har vært en del av i mange år og som jeg har spilt utrolig mange kamper med. Etter alt som har skjedd så var det veldig fint å se dem igjen. Neste gang er jeg forhåpentligvis der og spiller sammen med dem, sier 30-åringen.

I mars ble han igjen tatt ut på landslaget, men måtte melde forfall fordi han måtte på en rutinemessig og avsluttende øyekontroll. Han er nå ferdig med alle operasjoner og kontroller – og presterer på samme nivå som før skaden. Denne gangen var det en hamstringsskade som gjorde at backen ikke var aktuell, noe Solbakken bekreftet lørdag.

Rett før han ble skadet var han igjen en viktig brikke i Galatasaray-laget. Han startet seks kamper på rad, hvor fem av kampene endte med seier.

I Elabdellaouis fravær er det stort sett Marcus Holmgren Pedersen som har operert høyrebacken. Ifølge VGs opplysninger er det imidlertid Julian Ryerson som får sjansen mot Sverige søndag kveld.

Vinner Norge vil Sverige være uten sjanse til å ta gruppeseieren i Nations League, som potensielt kan gi en plass i EM i Tyskland i 2024.