Haaland-show for Norge igjen: – Han er et svensk mareritt

Erling Braut Haaland (21) sørget for at Norge parkerer Sverige i Nasjonsligaen. Nå har Ståle Solbakkens menn alt i egne hender.

– Jeg har egentlig ikke ord. Det er et fullsatt Ullevaal for første gang for meg. Vi slår svenskene i min siste kamp for sesongen, fantastisk, sier Haaland

3-2-seieren betyr nemlig at Sverige ikke har sjans til å ta igjen Norge på toppen av tabellen. Nå står gruppeseieren mellom Norge og Serbia, som venter på Ullevaal i september.

Haaland ble den store helten med både to mål og en målgivende pasning. Ett minutt før slutt gikk han av banen til stående applaus fra hjemmepublikummet.

– Norge har vist at vi er på vei til noe som kan bli veldig stort. Vi var milevis foran Sverige.

Det tok ikke lang tid før et fullsatt Ullevaal spratt opp fra setene. Solbakken overrasket flere med tre endringer fra Stockholm-oppgjøret, men etter 11 minutter fikk publikum se hvorfor.

Mats Møller Dæhli kombinerte med Fredrik Bjørkan på hjørnet av 16-meteren, og venstrebacken leverte et utsøkt innlegg i boksen. Erling Braut Haaland hadde «selvsagt» latt rommet være åpent da han stormet frem, knuste Hjalmar Ekdal i hodeduellen og sendte Norge i ledelsen.

Haaland lot seg ikke påvirke av hverken ventetid eller taktfaste «Haaland»-rop. Spissen smalt ballen ned i keeperens venstre hjørne.

Dette var Haalands 19. og 20. mål på 21 landskamper. Nå har 21-åringen allerede like mange landslagsmål som blant andre spisslegenden Odd Iversen.

Nasjonsligaen er det første steget på veien mot et mulig EM-sluttspill i 2024. Søndagens seier gjør at Norge befester sin posisjon som gruppeleder og tar et langt skritt mot opprykk til nivå A. Når to kamper gjenstår, topper Norge tabellen i gruppa med 10 poeng etter fire kamper.Nå har Norge alt i egne hender før Nasjonsligaen avsluttes med kamper mot Slovenia (borte) og Serbia (hjemme) i slutten av september.