STORSCOREREN FØLTE HAN MÅTTE PRESTERE: − DETTE VAR MIN TREDJE SJANSE

ÅLESUND (VG) Sigurd Haugen (24) har tatt Eliteserien med storm. Med seks mål på elleve kamper for nyopprykkede Aalesund, føler 24-åringen at han endelig har grepet sjansen på det øverste nivået.

– Dette var på mange måter min tredje sjanse i Eliteserien, sier Haugen til VG.

Etter mislykkede opphold i Odd og Sogndal som unggutt, måtte spissen en tur innom belgisk fotball og Obos-ligaen før han igjen kunne forsøke å sette sitt preg på det øverste nivået i Norge.

Derfor kjente han nok litt ekstra på det før sesongen, etter å ha dunket inn 21 mål på 30 kamper i Obos-ligaen i fjor. Selv takker han lagkameratene for at det endelig «sitter».

Trener Lars Arne Nilsen er full av lovord om Haugen.

Selv om hjemmelaget så ut til å cruise mot tre nye poeng mot Vålerenga etter nok en Haugen-scoring søndag kveld, berget Dag-Eilev Fagermos menn uavgjort med to sene scoringer.

Det bar Haugen preg av etter kampen.

– Jeg så ikke helt den komme. Jeg synes vi var bunnsolid i 80 minutter, så faller vi sammen. Jeg vet ikke helt hva som skjer, sier spissen.

Men at nyopprykkede Aalesunds sesongstart med 16 poeng på elleve kamper er solid, er det ingen tvil om. De har overrasket mange, men ikke seg selv, mener Haugen.

På spørsmål om hva som har gjort Aalesund til en tøff nøtt å knekke for de fleste motstandere innledningsvis, er Lars Arne Nilsen klokkerklar:

– Det er sultne og gode fotballspillere som jobber hardt sammen. Vi har satt et konkurransedyktig lag og det er veldig moro. Vi skal bli ennå bedre, lover Nilsen.

– Jeg har gått inn i denne sesongen med forventninger til dette laget om at vi ikke skal krige i bunn. Jeg har hele veien hatt tro på at vi kan være med å yppe høyere opp på tabellen. Nå må vi lære oss å vinne slike kamper som mot Vålerenga, sier etablerte Kristoffer Barmen til VG.