BEKREFTET: MANÉ FORLATER LIVERPOOL – KLAR FOR BAYERN MÜNCHEN

Etter seks år er Sadio Manés tid i Liverpool over. Nå går turen videre til tyske Bundesliga for angrepsspilleren.

Den 30 år gamle senegalereseren har signert for Bayern München. Det bekrefter både den tyske storklubben og Liverpool på sine hjemmesider onsdag ettermiddag.

Ifølge Sky Sports skal klubbene ha blitt enige om en overgangssum på rett i overkant av 425 millioner kroner for angrepsspilleren, som slutter seg til klubben på en treårskontrakt.

Dermed er Manés tid på Merseyside over etter seks suksessfulle år.

– Det er åpenbart rart – veldig, veldig rart – å ikke lenger være en Liverpool-spiller etter seks år på Anfield, sier Mané i et intervju med Liverpool.com.

Etter to sesonger i Southampton ble Mané hentet som en av Jürgen Klopps første signeringer sommeren 2016, og han viste seg frem allerede i debuten med en praktscoring mot Arsenal.

På vei mot Champions League-triumfen i 2019 storspilte Mané borte mot nettopp Bayern München, og bidro til avansement med sine to scoringer på Allianz Arena.

I tillegg til Champions League-troféet, har Mané vært med å vinne det meste i Liverpool: én Premier League-tittel, én ligacup-tittel, én FA cuptittel, én seier i klubb-VM og én UEFA Super Cup.

Selv om den beryktede angrepstrioen bestående av Mané, Roberto Firmino og Mohamed Salah nå splittes, virker det som Liverpool har jobbet godt med å få på plass nye strenger å spille på i angrep.

Diogo Jota og Luis Díaz har begge blitt hentet med suksess, og tirsdag forrige uke bekreftet Liverpool at de var enige med den portugisiske klubben Benfica om den uruguayanske spissen Darwin Núñez.

I likhet med Mané kan Núñez spille både midtspiss og venstreving.

Den 22 år gamle uruguayaneren fikk sitt definitive gjennombrudd sist sesong med 34 mål på 41 kamper for Benfica. Seks av dem kom i mesterligaen, deriblant et mål i hvert oppgjør av kvartfinalen mot nettopp Liverpool.