HUSHOVD: − TROR IKKE UNO-X TRENGER KRISTOFF

Ifølge TV 2 blir det norske profflaget Uno-X Pro Cycling neste stopp for Alexander Kristoff (34). Thor Hushovd (44) håper det ikke betyr en endring i lagets filosofi.

Etter en noe svak 2021-sesong har Alexander Kristoff, igjen, slått tilbake. 34-åringen signerte en ettårskontrakt før årets sesong for Intermarché-Wanty Gobert, og sammen med eritreeren Biniam Girmay har Kristoff stått i spiss for det som har vært en imponerende sesong for det belgiske laget.

Kristoff står med tre seirer i år og er selvskreven på laget til Intermarché i sommerens Tour de France – et ritt han i fjor måtte stå over før første gang siden han fikk debuten sin i 2013.

Sykkelmagasinet skrev i forrige uke at både Intermarché og Uno-X hadde tilbudt Kristoff en treårskontrakt. Tidligere denne uken kunne TV 2 melde at Kristoff hadde kommet til enighet med Uno-X. Det er ikke lov til å offentliggjøre overganger i sykkelsporten før 1. august.

Thor Hushovd hadde selv ikke muligheten til å sykle for et norsk profflag, og sier følgende om den påståtte avtalen mellom Uno-X og Kristoff.

– Først vil jeg si at det er en god signering for Alexander Kristoff. Det er kult å avslutte karrieren med tre år i et norsk lag og på et lag som er oppadgående, sier Hushovd til VG.

– På den andre siden tror jeg ikke Uno-X trenger Kristoff. De har bygget seg opp et image rundt at de satser på unge skandinaviske ryttere, og da spesielt norske og danske ryttere. Det er spennende og det liker mange. De er kjent for å være hardtarbeidende og trene godt. Det er det som har blitt filosofien til Uno-X. Jeg håper de klarer å holde på den, sier Hushovd videre.

Lagsjef i Uno-X Pro Cycling, Jens Haugland, er klar på at han ikke vil kommentere en mulig avtale med Kristoff,.

På herrelaget til Uno-X i dag er Lasse Norman Hansen (30 år) den eneste som er eldre enn 27 år.Hushovd selv la opp etter 2014-sesongen, etter å ha syklet sine tre siste sesonger for det sveitsisk-amerikanske profflaget BMC.