Hegerberg med emosjonell pride-feiring: – Handler om å stå sammen og vise kjærlighet

Ada Hegerberg (26) løftet det regnbuefargede kapteinsbindet mot himmelen etter 1-0-scoringen på Ullevaal.

– Det var viktig å feire glede på en dag som i dag, sier Hegerberg til NRK.Det ble en helt spesiell ramme rundt privatlandskampen mot New Zealand.Der Pride-paraden ble avlyst etter drapene i Oslo, ga politiet klarsignal til kamp på nasjonalarenaen. Med sørgebind og regnbuefarger holdt spillere og publikum ett minutts stillhet før kampstart.– Du blir veldig stolt og takknemlig for at du får lov til å spille for det norske landslaget på en dag som denne, sier Caroline Graham Hansen til NRK.

Kampen er én av to oppkjøringskamper til EM, og hjemmelaget gikk også ut i hundre fra start. Julie Blakstad startet det som etter hvert skulle bli et stormløp, men den newzealandske keeperen Victoria Esson stod i veien gang på gang.

Hegerberg kunne hatt både ett og to mål da hun fikk full klaff i det 34. minutt: Spissen fikk først en pasning blokkert, vendte opp med ballen og avsluttet kontant i det lengste hjørnet fra 16-meteren.26-åringen feiret ved å låne Maren Mjeldes regnbuefargede kapteinsbind og løfte det mot himmelen og publikum.2.-omgang ble langt mindre hendelsesrik enn den første, men fire minutter på overtid sørget Guro Bergsvand for 2-0. Midtstopperen hamret ballen i mål på volley etter en corner.– Det ble en kamp med litt rusk, innrømmer Hegerberg.Landslagssjef Martin Sjögren mener Norge har en del å jobbe med før EM.– Vi skapte en del. Likevel er det en del som vi må forbedre før EM. En del spillere trenger litt kamptrening, men det er et steg på veien, sier Sjögren, som roste Guro Pettersens innsats i mål.

– Blir det da hun som står i mål i EM?Denne helgen spilles det også en rekke eliteseriekamper. Flere av klubbene har lagt ut innlegg med regnbuens farger på sosiale medier.Rosenborg, som slo Kristiansund 3-1 på Lerkendal, varslet på forhånd at pride-markeringen nå blir enda viktigere.