Dønnum fnyser av NRK-ekspertens kritikk: – Helt uenig

Søndag havnet Aron Dønnum i sentrum da han tilsynelatende satte kneet i ansiktet på Odd-keeperen. NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp var knallhard i kritikken, men nå svarer Dønnum.

– Dønnum-situasjonen er klar. Det er en fyr som virker veldig frustrert. Først sklir han inn i en situasjon med Leopold Wahlstedt og så kneer han samme mann etterpå. Han skulle hatt to røde.

Det sier NRK-ekspert Carl-Erik Torp etter at kriserammede Vålerenga tapte 0-1 hjemme mot Odd.

Situasjonen Torp beskriver skjedde drøye 60 minutter ut i oppgjøret – kort tid etter at gjestene tok ledelsen. Det startet med at Dønnum kom sent inn i en situasjon med Wahlstedt, noe som fikk Odd-keeperen til å tenne på alle plugger.

Idet svensken reiser seg, ser det tilsynelatende ut som om Dønnum setter kneet i ansiktet på keeperen.

Men Dønnum mener ikke det burde blitt rødt kort, og er uenig med NRKs ekspert.

Wahlstedt gjentar flere ganger overfor NRK at slike situasjoner kan skje i kampens hete. Han er likevel tydelig på at Dønnum gikk for langt.

– Det kommer et innlegg. Jeg kaster meg ut for å ta ballen, så kommer han inn med knottene i magen. Men det er sånn som skjer. Han går for å score. Så ser vi på videoen at han setter et kne i ansiktet. Da blir jeg frustrert. Det er sånn som skjer. Vi vant, sier Odd-keeperen.

Etter søndagens tap står Vålerenga uten seier på seks kamper i serien. Fire av dem har endt med tap.Allerede etter 0-4-tapet mot Rosenborg i slutten av mai, tok Torp til orde for trenerbytte på Valle. Eksperten fant heller ikke noe positivt å si om Oslo-lagets prestasjon søndag.

– «Prosjekt Fagermo» virker å ha gått inn i en blindgate. Ingenting tyder på at dette skal snu, sier Torp.Fagermo erkjenner overfor NRK at det står dårlig til med Oslos stolthet.

– I et fotballperspektiv – for en klubb som Vålerenga – er det krise. Enkelt og greit, sier Fagermo.

Etter søndagens tap er blåtrøyene nede på kvalikplass i eliteserien. Odd ligger på 10. plass.