CITY-SJEF ADVARER MOT HAALAND-EKSTASE

Manchester City-sjef Ferran Soriano snakker om kjøpet av Erling Braut Haaland i den islandske podkasten Dr. Football.

Erling Braut Haaland skrev i sommer femårskontrakt med Manchester City. Forventningene er skyhøye til 21-åringen fra Bryne. Haaland scoret 85 mål på 88 kamper for Dortmund.

– På sikt, etter at Agüero dro, mente vi at vi trengte en spiss, men det er ikke i tillegg til. Hvis vi spiller med én spiss, må vi spille uten en annen, og systemet må tilpasses det, argumenterer Soriano.

Kåre Ingebrigtsen, som spilte i Manchester City fra 1992 til 94, slår fast at «det blir ikke så enkelt som alle tror» for Haaland.

– Premier League er den beste ligaen i verden. Det er flust av gode midtstoppere der. I Dortmund scoret han mye ved å løpe fra folk i et stort bakrom. Han vil veldig ofte møte lag som ligger lavt. Han kommer til å utvikle seg ved å finne andre måter å score mål på. Det vil gjøre ham til en mye bedre spiller. Men Haaland kan trenge litt tid når han kommer til City, sier Ingebrigtsen, som nå er sportssjef i Åsane.

Roar Stokke, som skal kommentere Premier League for Viaplay, mener Zlatans overgang er et godt bilde på Haaland til City: En real kontrastspiller til den eksisterende spillerstallen.

– Å forvente at overgangen gjør City bedre enn dagens utgave er urealistisk. Ingen lag i Europa holder et høyere toppnivå. De vinner nesten 80 prosent av kampene og scorer i snitt nesten tre mål per kamp, sier Stokke.

Han er overbevist om at Haaland vil gjøre City annerledes, som en nier som vil generere stor oppmerksomhet og gi større frihet til artister som Mahrez, Foden og De Bruyne.

Både Ingebrigtsen og Stokke er sikre på Haaland kommer til å score mange mål.