Storlag ransaket dagen før Tour de France-starten: – Repetisjon av kjente hendelser

Politiet i København har torsdag morgen ransaket hotellet og kjøretøyene til Tour de France-laget Bahrain-Victorious. Sykkelrittet starter i den danske hovedstaden fredag.

Politiet ankom hotellet klokken 5.30 torsdag morgen, skriver laget selv på sine nettsider.

Torsdagens ransakelse kom etter at flere av lagets ryttere og ansatte fikk hjemmene sine ransaket mandag. Ransakelsene skjer etter forespørsel fra fransk politi.

– Politiet ransaket lagets kjøretøy og rommene til rytterne og de ansatte. Laget samarbeider fullt og helt etter politibetjentenes ønsker, og ransakingene var gjennomført innen to timer. Ingen gjenstander ble tatt med av politiet.

Laget skriver at de nå vil fokusere på deltakelsen i Tour de France og at de ikke vil gi ytterligere kommentarer i saken.

Politiet bekrefter på sine nettsider at de har ransaket laget.

– På bakgrunn av en rettsanmodning fra fransk politi, som en del av en pågående etterforskning i Frankrike, har Københavns Politi gjennomført en ransaking av hotellet i Brøndby. Ettersom dette er en etterforskning som utføres av fransk politi, må vi henvise til dem for ytterligere kommentarer, sier politiinspektør Dannie Rise.

En fransk politibetjent var med som observatør i politiaksjonen.

Inggard Lereim har jobbet med antidoping i en årrekke. Han sier det ikke er uvanlig at fransk politi tar initiativ til å undersøke dopingmistanke.

Han sier at politiet og dopingetterforskerne må ha «ganske sikre indisier» før det gjennomfører slike ransakelser.

Ifølge det amerikanske nettstedet VeloNews ble mandagens ransakelser i rytternes hjem gjennomført i flere land.

Det er ikke første gang sykkellaget har vært gjenstand for ransakelser. Underveis i fjorårets utgave av Tour de France ransaket fransk politi hotellet til laget med mistanke om brudd på dopingreglene. Deretter innledet de en formell etterforskning.

Tour de France starter med en kort tempoetappe i Københavns gater fredag og fortsetter med ytterligere to etapper i Danmark før reisen går videre til Frankrike.