ODD-SPISSENS INNRØMMELSE ETTER OMSTRIDT STRAFFE: − SKJØNNER AT FOLK REAGERER

(Odd – Bodø/Glimt 3–2) Ingen i Bodø/Glimt forsto hvorfor dommer Rohit Saggi dømte straffe til Odd åtte minutter på overtid. Også Abel Stensrud (20) – spilleren som ble felt – synes den var soft.

– Ja, det kan jeg skjønne. Men jeg prøver å score. Fordi jeg vil heller bli matchvinner enn å lage straffe, sier Abel Stensrud – en beryktet måltyv under fortiden i Skeid.

Han skulle gjerne tatt straffesparket selv og sier han «spurte alle i hele verden om å få lov». Men 38-åringen Espen Ruuds over 300 eliteseriekampers lange erfaring er vanskelig å skubbe vekk fra 11-metersmerket når man er redusert til ti mann, stillingen er 2–2 mot den regjerende seriemesteren og klokken viser ni minutter på overtid.

Med et av kampens siste spark feide han inn 3–2 – og telemarkingenes niende hjemmetriumf på de ti siste seriekampene mot Bodø/Glimt. Nordlendingene taper stort sett med ett mål på Skagerak, og bare den «uslåelige» 2020-utgaven har sørget for unntaket i en tapsstatistikk som drar seg helt tilbake til 2005.

– Det er ganske mye kaos. Vi får et mål (2–2), og så slipper vi inn et mål igjen etterpå som er … ufattelig skuffende, sier Glimt-kaptein Ultrik Saltnes.

Bodø/Glimt var farligst i 1. omgang, og etter pause hadde Glimts målscorer Amahl Pellegrino to gigantiske muligheter. Først på 1–1, da Ulrik Saltnes spilt han fri med en perfekt bakromsball. Alene med Odd-keeper Leopold Wahlstedt skjøt Pellegrino en desimeter på feil side av stolpen, og på stillingen 1–2 traff han selve stangen med et flyvende volleyforsøk.

Fem minutter før slutt smalt det igjen – da han fikk støvelen til Odd-stopper Odin Bjørtuft i ansiktet i en duell. Bjørtuft ble utvist for andre gang denne sesongen, Pellegrino fikk voldsomme smerter og forlot garderoben med ustø gange og blod i ansiktet.

Også Sparta Rotterdam-klare Tobias Lauritsen fikk en heftig hodesmell etter duell med Høibråten og ble erstattet av straffefikser Stensrud. Odd-spissen hadde fortsatt vondt da han gikk ut av Skagerak Arena etterpå.