SINT SAGAN: − GLAD JEG ER I GOD BEHOLD

Den slovakiske spurtlegenden Peter Sagan (32) øynet Tour de France-seier nummer 13, men ble skviset mot gjerdet på oppløpet i Danmark. Da sa han fra.

Sykkelikonet pekte sint mot Wout van Aert idet begge hadde tapt spurten til Dylan Groenewegen.

Sagan var tydelig forbannet etter å ha fått luken han gikk i effektivt lukket av Van Aert.

– Det er bare å se på TV-bildene. Jeg er glad for at jeg fortsatt er her i god behold. Jeg er ikke i godt humør, men vi har en jury i Tour de France, og de får dømme. Ikke jeg, sa han etter målgang.

Peter Sagan er historisk sett en seiersmaskin på sykkelen, men har slitt mer de siste par årene. I år står han bokført med to triumfer: Én etappeseier i Sveits rundt, samt det nasjonale mesterskapet i Slovakia.

Men i danske Sønderborg virket han å ha los på Tour de France-triumf nummer 13.

– Jeg startet spurten min, og så ble luka stadig mindre før jeg plutselig var presset mot gjerdet. Det er det som skjedde, sier han.

Wout van Aert ble konfrontert med Sagans milde tirade da han møtte til pressekonferanse.

– Jeg så at han sa noe, men fikk ikke med meg hva det var på grunn av all støyen. Jeg vet ikke helt hva han klaget på eller hvor langt ned på lista han kom, sa Jumbo Visma-rytteren som leder Tour-en sammenlagt.

Dylan Groenewegen utnyttet feiden mellom de to, og suste inn til sier på de siste meterne. Det skjedde etter en vanvittig opptrekk av Amund Grøndahl Jansen i finalen. Nordmannen tauet stjernespurteren i posisjon på imponerende vis.

For Alexander Kristoff gikk det ikke like bra. 34-åringen fra Stavanger ble nummer 11.

Det gjorde lagkamerat Andrea Pasqualon tydelig skuffet idet han tråkket inn til lagbussen i Sønderborg. Italieneren ønsket ikke å svare på spørsmål fra pressen, men sukket høyt da han hørte Kristoffs plassering.