Full forvirring etter bittert spurttap: – Det er ekstra surt

Edvald Boasson Hagen var på vei mot sin første etappeseier på fem år, men ble tatt igjen med 300 meter igjen til mål. Etterpå ble det full forvirring om han tok over den gule trøya.

Boasson Hagen rykket sammen med Taco Van Der Hoorn (Intermarché) og Magnus Cort Nielsen (EF) og dannet et tremannsbrudd som kom seg løs fra hovedfeltet tidlig på onsdagens beinharde brosteinsetappe i Tour de France.

Senere kom også Simon Clarke, Neilson Powless og Alexis Gougeard seg løs og opp til trioen i tet.

I finalen sto det mellom den originale bruddtrioen og Powless. Sistnevnte satte inn støtet med en kilometer igjen. Boasson Hagen satt i fremste posisjon og ristet på hodet.

Rudsbygdingen kom på slutten og tok igjen Powless med 500 meter igjen. Men nordmannen stivnet og tapte i spurten til Simon Clarke som vant på målfoto med Taco Van Der Hoorn.

Etter målgang var det full forvirring om Boasson Hagen hadde fått en trøstepremie med å kjøre seg inn i gul trøye.

På TV 2s sending kunngjorde først kommentatorene at nordmannen hadde tatt den gule trøya for første gang, men TV 2s kommentatorer regna dessverre feil.

Boasson Hagen er nå nummer tre i sammendraget, 14 sekunder bak Wout Van Aert som beholdt trøya.

Og den sjansen ville ikke fjorårsvinner Tadej Pogacar gå fra seg. Der hovedkonkurrentene i Jumbo-Visma viste styrke i går, var det sloveneren som viste styrke i dag.

På det avgjørende brosteinspartiet tre mil før mål sprengte Pogacar feltet og begynte å jakte inn forspranget til Boasson-Hagens gruppe.

Erkerival Primoz Roglic og Jonas Vingegaard i Jumbo-Visma var sjanseløse på å følge og Pogacar fikk en stor luke.

Dansken måtte bytte sykkel hele tre ganger, men holdt best unna av Jumbo-Visma-rytterne og har et forsprang på lagkompisen Roglic.

Boasson Hagen har hatt en tung sesonginnledning og skulle egentlig ikke være med under årets Tour de France. Han ble tatt ut på TotalEnergies-laget i siste liten.

Etappen gikk fra Lille til Arenberg og er på 157 km.