HAALAND PRESENTERT SOM CITY-SPILLER: − NÅ STARTER DET HARDE ARBEIDET

Manchester City inviterte søndag supportere til å møte Erling Braut Haaland og klubbens øvrige sommersigneringer for første gang. Jærbuen ble møtt av et øredøvende jubelbrøl fra folkehavet som hadde møtt opp utenfor Etihad Stadium.

– Det er et fantastisk lag. Jeg ser så mye frem til alt sammen. Nå starter det harde arbeidet, sa en strålende fornøyd Erling Braut Haaland på Manchester Citys spillerpresentasjon søndag.

Det skjer som en del av et show for fansen utenfor Citys stadion. Premier League-mesterne presenterte sine fire foreløpige sommersigneringer, men Haaland var dagens desidert mest ettertraktede mann.

Kalvin Phillips, Julián Álvarez og Stefan Ortega Moreno er de øvrige nysigneringene som ble presentert søndag.

Og det var tydelig hvilket lag spissen gledet seg aller mest til å møte som City-spiller.

Det var en tydelig feststemt Haaland som møtte City-fansen. Nordmannen danset til ropene fra fansen, og sprudlet i intervjuet på scenen.

– Jeg ser frem til det. Jeg ser veldig frem til alt sammen, vi kommer til å ha en fin tid sammen, sa Haaland.

Haaland kunne også røpe hvilken tidligere City-spiller han idoliserte opp igjennom barndommen. Han kom ikke utenom sin far Alfie, som selv spilte for de lyseblå fra 2000 til 2003. Men han trakk og frem en velkjent argentiner med egen statue utenfor stadion.

Allerede lørdag ble det klart at Haaland tar over nummer ni etter Gabriel Jesus i Manchester City.

– Jeg er glad for å ha fått nummer ni. Det har vært en del av historien min de siste to årene, både på klubbnivå og på landslaget. Jeg ser frem til å fortsette med det i City. Det er en trøye som alle spisser ønsker. Å kunne ikle meg den i en av verdens beste klubber, er en drøm som går i oppfyllelse.

Haaland spilte også med nummer ni for Borussia Dortmund. Alexander Sørloth ga bort nummeret til Haaland på landslaget tidligere i år.