FIKK GULT KORT FOR FILMING–VIL HELLER HA FEIL DOMMERAVGJØRELSER ENN VAR

(Sandefjord – Aalesund 2–2) Aalesund-backen Simen Rafn (30) burde trolig hatt straffespark før pause da lagene tok med seg ett poeng hver fra Release Arena.

Vingbacken driblet seg forbi Sandefjord-spilleren Mohamed Ofkir både én og to ganger, før han gikk i gresset like innenfor kanten av sekstenmeteren.

Dommer Ola Hobber Nilsen dro opp det gule kortet for filming, men reprisen viste at det var kontakt.– Det var i hvert fall ikke filming. Jeg faller litt lettere enn jeg kan, men det er kontakt og han hindrer meg, sier Rafn til Discovery i pausen.Mens Mohamed Ofkir mener at det ikke burde vært straffespark til Aalesund, er Rafn klar i sin sak:– Det er ingen grunn til at jeg skal stå på beina, men når det er sagt så er jeg drittlei av å snakke om dommeravgjørelser. Jeg vil heller ha dommere enn VAR, så da får vi heller tåle en sånn her, sier AaFK-backen.Overfor VG begrunner han det slik:– Det er fordi fotball er spontanitet, og det synes jeg man tar bort med VAR. Det skal ikke være sånn at man setter ballen i mål og så skal man vente i to minutter. Det skal være for supporterne, og det tar bort mye av opplevelsen på stadion, men også hjemme, sier Rafn.

Han får også støtte fra treneren sin.Kampen åpnet på verst tenkelig vis for Aalesund da Rafns tidligere Lillestrøm-lagkamerat Mats Haakenstad scoret sitt første mål for Sandefjord før fem minutter var spilt.Deretter var det Aalesund som dominerte i Sandefjord, og fikk seg en velfortjent utligning da Nenass satte inn returen på skuddet til Sigurd Haugen-erstatteren Alexander Ammitzbøll.

Gjestene hadde marginene på sin side da Dario Canadjijas skudd skiftet retning i Jesper Taaje og satte keeperdebutanten Hugo Keto ut av spill i Sandefjord-buret.Tjue minutter ut i omgangen utlignet imidlertid Mohamed Ofkir, og dermed ble det ett poeng til hver av lagene. Ofkir står nå med fire mål på fire kamper – og syv mål totalt denne sesongen.Uavgjortresultatet betyr samtidig at Sandefjord fremdeles ikke har vunnet på hjemmebane denne sesongen.