DANSK MAKTDEMONSTRASJON I TOUREN

På den beinharde 11. etappen i Tour de France satte Jumbo-Visma alle kluter til for å vippe Tadej Pogacar av pinnen.

Over de 151,7 kilometerne fra OL-byen Albertville til toppen av Col du Granon Serre Chevalier sto hele fire kategoriserte fjell på menyen for Tour de France-rytterne.

På toppen av den siste beinharde bakken var det danske Jonas Vingegaard som kunne juble for både sin første etappeseier og gul ledertrøye, etter å ha kjørt fra Tadej Pogacar med nesten tre minutter.

Seieren kom etter en ellevill dag i alpene hvor danskens lag gjorde alt de maktet for å slite ut den doble Tour de France-vinneren og mannen i den gule trøya, Tadej Pogacar. De lyktes.

Først sendte de blant andre belgiske Wout van Aert i brudd, før de allerede på dagens andre stigning startet jobben med å slite ut sammenlagtleder Pogacar fra Slovenia.

Opp Col du Télégraphe satte laget fart, før de rykket til og skaffet seg en luke.

Det ble så kjørt inn igjen av Pogacars hjelpere, før hardkjøret fortsatte inn i tourens høyeste fjell, Col du Galibier (2642 moh.). Jumbo-Visma sendte Primoz Roglic av gårde en rekke ganger for å sette press på Pogacar.

Med samtlige hjelperyttere lenger ned i fjellet, var det til slutt Pogacar som måtte gjøre jobben selv, uten at det bød på like store problemer som Jumbo-Visma hadde håpt. Den doble Tour de France-vinneren fortsatte like greit hardkjøret på egen hånd, med Vingegaard på hjul.

Over målstreken viste klokken at to minutter og 52 sekunder hadde gått siden Vingegaard var først over. Dermed har dansken nå to minutter og 22 sekunder ned til Pogacar på en tredjeplass, mens franskmannen Romain Bardet tok over annenplassen og er to minutter og 16 sekunder bak dansken.

Torsdag venter nok en knallhard etappe i alpene når ikoniske L’Alpe d’Huez står på menyen.