Målscorer i tårer etter skuffelse: – Det er litt «blackout» nå

Italias kvartfinaledrøm lever fortsatt, mens Island ble frarøvet å ta sin andre EM-seier i historien. Etter kampen var Islands målscorer skuffet etter å ha misbrukt en kjempesjanse.Italias EM-eventyr så lenge ut til å være over – som med et nytt EM-nederlag, hadde blitt slått ut av mesterskapet.

Italia gikk på et stygt 1-5-tap mot Frankrike i åpningskampen, og så innledningsvis ut til å gå på en ny smell. Karólína Lea Vilhjálmsdóttir førte nemlig Island opp i ledelsen tre minutter ut i oppgjøret.

Men Italia hadde ingen planer om å gå på en ny EM-skrell. Etter timen spilt styrte Valentina Bergamaschi elegant inn utligningen, og det som skulle bli kampens siste mål.

Dermed endte det med poengdeling, i en kamp hvor begge lag kunne ha stukket av med alle tre poeng.Målscorer Vilhjálmsdóttir hadde på tampen en stor mulighet til å sikre alle tre poeng for Island. Etter kampen husker 20-åringen lite av situasjonen.Midtbanespilleren var tydelig skuffet da hun ble byttet ut like etter. Ved kampslutt var hun også i tårer.

Island fikk en pangstart på kampen, og hadde med tre poeng, tatt sin andre EM-seier i historien. Laget hadde lenge god kontroll før utligningen til Bergamaschi.

– Det er frustrerende at vi ikke fikk alle tre poeng. Jeg trodde vi hadde de i den første omgangen, vi fikk en tidlig scoring. Keepern vår var fantastisk i den andre omgangen, og holdt oss inne i kampen. De fikk inn en scoring, som var litt uflaks, sa Islands Gunnhildur Yrsa Jónsdóttir til NRK.

Italienerne var avhengig av poeng for å holde liv i kvartfinaledrømmen.

Det skulle de til slutt klare å gjøre. Nå er kampen om plassene til en EM-kvartfinale fortsatt åpen i gruppe D. Frankrike leder fortsatt gruppa etter at Belgia og Island spilte uavgjort i den første kampen.Island hadde med seier hatt en kvartfinalebillett i sin hule hånd, men får nå en tøff reise når Frankrike venter i siste gruppespillskamp.