MOLDE LA PRESS PÅ KONKURRENTENE ETTER KONTROVERSIELT STRAFFESPARK 

(Molde-Haugesund 1–0) Med et iskaldt straffespark sørget Magnus Grødem (23) for at Molde blir værende på tabelltopp. Nå venter et tøft kampprogram for serielederne.

Med nerver av stål sørget Grødem for at alle tre poengene ble værende på Aker Stadion.

– Det er flere som har fått muligheten og bommet, så nå følte jeg det var min tur. Det var deilig å se den gå inn.

Til tross for at det kun var Grødem som maktet å finne veien til nettmaskene, var det ikke mangel på målsjanser for hjemmelaget. Haugesund-keeper Egil Selvik måtte stadig i aksjon for å stoppe Moldes skuddforsøk.

– Det å tape er surt i seg selv. Vi møter et bedre lag som fortjener å vinne. Det tar vekk noe av surheten, sier en resignert FKH-trener Jostein Grindhaug.

Med en skuddstatistikk på 20–6 i favør moldenserne, kunne det like gjerne blitt flere mål i kampen.– Den er ålreit fra vår side. Men Molde er farlige på dødballer. Ellers er jeg fornøyd, svarte FKH-keeper Egil Selvik.

Høydepunktet fra første omgang var da Magnus Grødem testet skuddfoten etter 35 minutter. Nikolas Walstad ofret liv og lemmer, og blokkerte skuddforsøket. Ballen traff imidlertid Walstads edlere deler, og stopperen ble liggende med store smerter i flere minutter– Jeg kjente den. Men det er bedre enn at det blir mål, flirte Nikolas Walstad til Discovery i pausen.

Omdiskutert straffespark-Oppgjøret tok imidlertid mer fyr i andre omgang.

Etter bare ti minutter kom Fofana løs på venstrekant. Haugesunds Søren Reese kastet seg inn for å blokkere et innleggsforsøk, men endte opp med å treffe både mann og ball i taklingen.

Dommer Mohammad Usman Aslam var sikker i sin sak, og pekte på krittmerket, til tross for store protester fra Haugesund-laget.