NÅ SKAL TOUR DE FRANCE AVGJØRES: − TRE SUPERHARDE DAGER

Tour de France går inn i sin siste uke og en offensiv Tadej Pogacar lover kamp til døren om den gule trøyen.

– Jeg er ganske selvsikker på at bena mine kommer til å være fine og at jeg kan kjøre på med en taktikk hvor jeg kan angripe fra både langt hold og kort hold. Det kommer til å bli tre superharde dager, sier Pogacar på en pressekonferanse før den siste uken.

Etter en knallhard uke i Alpene er det fjellkjeden Pyreneene som venter rytterne etter den andre og siste hviledagen.

Der står tre knallharde fjelletapper for tur, før det på nest siste etappe skal kjøres tempo hvor det er hver og én for seg selv mot klokken. Det er her kampen om sammenlagtseieren i årets ritt skal stå, og etter alle solemerker er det to ryttere det står mellom.

Danske Jonas Vingegaard og den doble mesteren, sloveneren Tadej Pogacar.

– Jeg tenker at jeg er langt bak, så vi får se. Det kommer an på bena, men hvis jeg ser en mulighet, så kommer jeg til å angripe. Det er mange sjanser i løpet av de kommende dagene, sier Pogacar.

I fjor var han i en egen klasse og tok den gule trøya med over fem minutter ned til nettopp Vingegaard. I år derimot, er det dansken som foreløpig har overtaket.

På den 11. etappen vartet Vingegaard og Jumbo-Visma opp med et taktisk praktoppvisning som gjør at 25-åringen har to minutter og 22 sekunder ned til Pogacar. Dermed er det dansken som er klar favoritt, ifølge sistnevnte.

Den store favoritten hadde blant annet dette å si før han går inn den siste uken:– Jeg er fortsatt ganske avslappet. Det er mer i vente, men jeg var forberedt på det. Jeg forventet faktisk at det skulle være verre, sier Vingegaard ifølge det nederlandske sykkelnettstedet Wielerflits.

Men selv om de to første ukene ikke har vært verre enn at en dansken har kunne tåle det, så kan det de neste dagene bli verre.