HAALAND SKINTE I MATCHVINNER-DEBUTEN

(Bayern München – Manchester City 0–1) På en kveld hvor lyn, torden og regn herjet over tradisjonsrike Lambeau Field, var Erling Braut Haaland (22) den store stjernen foran nesten 80.000 tilskuere i Manchester City-debuten.

– Det er en bra start, et nydelig mål og god stemning. Så det var fint. Jeg ser positivt på sesongen. Jeg tror det blir «grævla» bra, sier Haaland etter målet i 1–0-seieren over Bayern München i nattens helt spesielle kamp.

Han forteller at den første tiden i Manchester City har vært bra og interessant under trener Pep Guardiola.

– Guardiola er litt gal, og det liker jeg. Dette kommer til å bli moro. Jeg har vært med en uke, så jeg kan ikke si for mye. Men jeg har trent bra og jeg er klar for det som kommer, sier Haaland med et glis, uten å ville utdype hva som gjør Guardiola «crazy».

Like før det planlagte avsparket klokken 18.00 lokal tid begynte det å lyne over arenaen. Tunge skyer fikk det som lenge hadde vært en solfylt dag til å bli bekmørk. Med fare for liv og helse ble spillerne sendt i garderoben, fansen fikk beskjed om å forlate de takløse tribunene og matchen ble utsatt. Et kvarter senere enn tenkt ble oppgjøret satt i gang og Haaland trengte under 12 minutter på å skli inn den første scoringen i sin nye klubb.

– Det var fantastisk. Nesten 80.000 tilskuere som heiet og ropte. Det var en nydelig atmosfære på en vakker stadion. Det var godt å score det første målet her, sier Haaland som ble kåret til banens beste spiller.

– Haaland blir verdens beste spiss.založenou na tom, že chci být hodně na míči a tvořit šance pro kluky. Bylo by špatně, kdybych se měnil. Snad na to v lize navážeme,“ přeje si.

Jeho kariéra se přitom mohla vyvíjet úplně jinak. Na konci letošního února měl koupené letenky do Norska, jednou nohou už byl v druholigovém Stabaeku, který mu nastínil smysluplný projekt. Jenže na poslední chvíli se ozval Baník, jemuž se zranil Daniel Tetour i Lukáš Budínský, a Janošek neváhal. O zájmu z Bazalů totiž dlouhodobě věděl, navíc mu imponovali fanoušci a historie.