CHAMPAGNE-FEIRING FOR VINGEGAARD PÅ DEN SISTE TOUR-ETAPPEN

Danske Jonas Vingegaard (25) syklet inn til sammenlagtseieren til Tour de France, som tradisjonen tro ble avgjort med en massespurt på ærverdige Champs-Élysées.

Jasper Philipsen vant – like foran Alexander Kristoff, som kom på tredjeplass etter foto finish.

– I dag var vi fokuserte og prøvde å være der, og da var vi der oppe. Jeg manglet litt på Jasper i superslag, men det var «close» bak der, så det var bra, sier Kristoff

Australske Caleb Ewan mente på sin side at han ble hindret av nordmannen og at Kristoff presset ham mot gjerdet.

– Det er irriterende når en treg spurter kommer i veien. Han vet at han ikke kommer forbi de raskeste. Han vet at han ødelegger for meg. Det er frustrerende, sier Ewan

– Kanskje han er for gammel til å innse egne feil, sier han videre.

– Vi kjempet om det samme hjulet, men jeg følte at jeg var klart foran ham. Jeg byttet ikke mer linje enn de andre. Jeg føler at jeg gjorde en «fair» spurt, sier 35-åringen.

Med Triumfbuen som bakteppe for store deler av etappen, rundt omkring i Paris’ gater, var det – også det tradisjonen tro – et relativt bedagelig tempo på den siste etappen av årets Tour de France.

Da bjellen ringte for den siste runden, dro Tadej Pogacar opp et voldsomt tempo og splittet feltet.

En uskreven regel i feltet er at det ikke skal rykkes i brudd og dermed er mannen med den gule ledertrøya når etappen begynner også sammenlagtvinneren – med mindre noe helt spesielt skulle skje.

I år er det danske Vingegaard, som lørdag befestet sammenlagtseieren da han holdt unna i tempo-etappen og sørget for at Tadej Pogacar var utenfor rekkevidde.