TOUR DE FRANCE-VINNEREN HYLLET I KØBENHAVN

Tre dager etter at han ble hedret som vinneren av Tour de France 2022 på Champs-Élysées, ble Jonas Vingegaard hyllet av det danske folk i København.

– Jeg vil si takk til alle de frivillige rundt omkring i Danmark, uten dem så ville jeg aldri ha vunnet Tour de France, og de andre danske resultatene ville heller ikke ha kommet. Tusen takk til alle klubber i Danmark, som støttet opp om dette, sier Vingegaard i sin tale i rådhuset, etter å ha takket de andre talerne.

Den danske Tour de France-vinneren ble møtt av et folkehav kledd i rødt og hvitt på rådhusplassen i København. Før han gikk ut på balkongen og mottok hyllesten fra de fremmøtte, var det taler ved blant andre overborgermester Sophie Hæstorp Andersen.

– Jeg er veldig stolt av å motta deg her på rådhuset. Rådhuset er stedet hvor vi tar imot og feirer de største sportsprestasjoner. Det du har gjort er en av de største, sier Hæstorp Andersen og sammenligner det med da det danske fotballandslaget vant EM i 1992.

I rådhuset holdt også næringsminister i Danmark, Simon Kollerup, tale:

– Det er ikke bare det at du har vunnet verdens hardeste ritt, det i seg selv er utrolig. Men det er måten du har gjort det på, du har vært ydmyk, en gentleman og en ekte sportsmann, sier Kollerup og fortsatte:

– Takk for at du er en ekte sportsmann, takk for at du turte å drømme, hele Danmark er stolt av deg, velkommen hjem.

Etter turen ut på rådhusbalkongen, skal Vingegaard og de andre inviterte gjestene nå spise pannekaker inne i rådhuset, før festen fortsetter på Tivoli 16.00.

Vingegaard ble imidlertid ropt ut igjen på balkongen like etter, hvor nasjonalsangen blant annet ble sunget for dansken. Tydelig rørt takket han de fremmøtte.