KRISTOFF VENDER HJEM: − DRØMMEN ER Å FÅ UNO-X MED I TOUR DE FRANCE

Alexander Kristoff (35) har signert det som trolig er karrierens siste kontrakt. De neste tre årene skal han sykle for det norske profflaget Uno-X.

Det melder Uno-X på Twitter mandag morgen. «En av de beste norske rytterne gjennom tidene kommer hjem. En virkelig profesjonell rollemodell», skriver laget.

– Det er på tide å komme hjem og jeg kan ikke vente på at 2023 skal starte, sier Kristoff til sitt nye lag.

Sportslig tar han dermed steget ned til nivå to i sykkelsporten. Der er lagene avhengig av å få invitasjon til de største rittene. Uno-X har i år fått invitasjon til en rekke storritt, men fikk ikke være med i Tour de France.

– Jeg tror jeg skal få det programmet jeg ønsker. Tour de France er et stort spørsmålstegn. Det er det ikke sikkert man får, men det er klassikerne som er viktigst for meg. Tour de France er viktig for det norske folk, så drømmen er å få Uno-X med i Tour de France. Det hadde vært helt sinnssykt. Det er ikke umulig, men da må vi danke ut et av de franske lagene, sier Kristoff.

Han sier selv at det fristet å sykle for et norsk lag etter mange år som proff for utenlandske lag.

– Når Uno-X har begynt å ta stegene nå, så har det i hvert fall vært en liten baktanke avslutte i et norsk lag. Jeg drømte ikke om det som ung, men det har fristet og nå blir det en realitet.

Lagsjef Jens Haugland er svært fornøyd med signeringen.

– Det er en rytter i verdensklasse, både i prestasjoner han selv står for, men ikke minst hvordan han som utøver i treningsarbeidet er helt unik. Han er i besittelse av en kompetanse som vi har et veldig stort behov, sier Haugland.

Kristoff har syklet for Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux den siste sesongen, etter at han var i UAE Team Emirates i tre år før det.