STRANDBERG KLAR FOR VÅLERENGA: − MONSTERSIGNERING

VALLE 10 år etter at han dro fra Vålerenga, har Stefan Strandberg (32) igjen signert for Oslo-klubben.

Strandberg ble presentert på en pressekonferanse på Valle 14.00.

– Det er deilig å endelig lande det. Det har vært en sommer med mange tilbud, mange inntrykk og ting man skal tenke over. Det er fint å ha det på plass nå, sier Strandberg .

– Det er ikke en stor signering, det er en monstersignering. Det er lett å bli historieløs, men jeg vet ikke hvor ofte et norsk lag har hentet tilbake en bærebjelke på det norske landslaget. Det viser også at gode spillere kan komme hjem til Eliteserien, sier sportssjef Joacim Jonsson .

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo kaller det en «monumental signering».

Strandberg har nå signert en kontrakt som strekker seg ut 2024.

– Vålerenga betyr ekstremt mye for meg. Jeg har vært her i mange år før, og Oslo er hjem for meg. Alle er enige om at Vålerenga har underprestert i mange år, og jeg håper jeg kan bidra på en god måte, slik at vi kommer tilbake mot toppen, sier han videre, og legger til:

– Det er litt trist at Vålerenga vaker midt på tabellen.

Jonsson forteller at prosessen med å hente Strandberg har pågått siden midten av april, og at Jonsson var nede i Italia for å besøke ham i slutten av april.

– Det ble et gjennombrudd i helgen, og så har det gått ganske raskt de siste dagene, sier Jonsson.

Strandberg har under Ståle Solbakken vokst frem som en klar ener i midtforsvaret på det norske landslaget, men han har ikke spilt en klubbkamp siden november i fjor.

Midtstopperen spilte da for den italienske Serie A-klubben Salernitana, men var ute med skade over nyttår og ble ikke registrert for spill de siste månedene.