DRØMMESTART FOR ARSENAL – ØDEGAARD FÅR SKUDD-KRITIKK

(Crystal Palace-Arsenal 0–2) Martin Ødegaard (23) og Arsenal leverte en solid serieåpning da Crystal Palace ble slått på Selhurts Park, men den nye Arsenal-kapteinen får også kritikk for sine uegoistiske valg.

Gabriel Martinelli og et selvmål av Marc Guéhi gjorde at det endte 2–0 i London.

– Første kamp er så viktig for resten av sesongen. Vi kom hit for én ting – å vinne kampen. Jeg er så lykkelig, sier Martinelli.

Et kollektivt godt Arsenal-lag gikk rett i strupen på Crystal Palace, som har hatt en vanskelig sesongoppkjøring der spillergruppen tidvis har vært delt i to. I første omgang var det lenge bare ett lag på banen. Arsenal fikk betalt etter en smart cornervariant.

Oleksandr Zintsjenko lusket utenfor 16-meteren før han kom for fullt bak i feltet, der kula fra Bukayo Saka etter hvert dalte ned. Den ukrainske backen styrte ballen videre til Martinelli, som gjorde opp for en tidligere kjempemiss.

– Det er helt åpenbart en innøvd variant av Arsenal, sier Pål André Helland i Viaplays Premier League-studio.

– Det er så viktig i dagens fotball. Det er så mange mål som kommer på dødball, istemmer den gamle Arsenal-profilen Fredrik Ljungberg, som likevel ikke hadde sett for seg at det var denne måten Arsenal skulle score på Crystal Palace.

Svensken hadde kanskje ikke lest statistikken fra forrige sesong: Da kom 18 av 46 Palace-baklengs – hele 39 prosent – på dødball.

2–0 var det Bukayo Saka som sto bak, men det blir nok registeret som et selvmål av Marc Guéhi.

Crystal Palace-manager Patrick Vieira, med en stolt fortid på Arsenals midtbane, innrømmet før PL-starten at laget var bakpå taktisk fordi laget har vært splittet i oppkjøringen.