KRISTOFF VENDER HJEM: − DRØMMEN ER Å FÅ UNO-X MED I TOUR DE FRANCE

Alexander Kristoff (35) har signert det som trolig er karrierens siste kontrakt. De neste tre årene skal han sykle for det norske profflaget Uno-X.

«En av de beste norske rytterne gjennom tidene kommer hjem. En virkelig profesjonell rollemodell», skriver laget.

– Det er på tide å komme hjem og jeg kan ikke vente på at 2023 skal starte, sier Kristoff til sitt nye lag.

Sportslig tar han dermed steget ned til nivå to i sykkelsporten. Der er lagene avhengig av å få invitasjon til de største rittene. Uno-X har i år fått invitasjon til en rekke storritt, men fikk ikke være med i Tour de France.

Lagsjef Jens Haugland er svært fornøyd med signeringen.Kristoff har syklet for Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux den siste sesongen, etter at han var i UAE Team Emirates i tre år før det.

Fra 2012 til 2017 nøt han stor suksess i Team Katusha, der han blant annet vant tre etapper i Tour de France og monumentene Flandern Rundt og Milano-Sanremo.Etter at inneværende sesong er over skal han jakte nye triumfer for norsk-danske Uno-X de neste tre årene.

Flere av rytterne Kristoff trener med i det daglige er Uno-X-ryttere, og han har også jobbet tett med sportsdirektørene Gino Van Oudenhove og Stig Kristiansen tidligere. I tillegg til å ha mye verdifull erfaring å tilføre laget, er han klar på at han har ambisjoner om å prestere de neste tre årene også.

Lagsjefen håper signeringen av Kristoff også vil gjøre laget mer attraktivt for arrangørene av de største rittene, slik at de for eksempel kan få en invitasjon til Tour de France. I tillegg vil han være en viktig poengplukker for Uno-X, i jakten på å ta steget opp til øverste nivå i sykkelsporten (Uno-X er i dag et såkalt «ProTeam», på nivå to. De er dermed avhengig av å få invitasjoner til alle de største rittene).