Vos til topps i åpningen av Tour of Scandinavia

Syklist Marianne Vos vant den første etappen av Tour of Scandinavia etter en jevn spurt i Helsingør.

Nederlandske Vos (Jumbo-Visma) vant foran Megan Jastrab (DSM) og Shari Bossuyt (Canyon) i den 145 kilometer lange etappen fra København til Helsingør.

Det norske håpet Susanne Andersen kom seg aldri i en god posisjon i massespurten og havnet utenfor topp ti.

Den andre etappen går fra Orus til Strömstad onsdag før rittet beveger seg inn i Norge. Torsdag skal det sykles fra Moss til Sarpsborg. Rittet avsluttes i Halden lørdag.

Alexander Kristoff spurtet inn til en 3.-plass i det belgiske rittet Tour of Leuven og viste at sprintegenskapene er intakt tross et skuffende Tour de France.

Den norske sprintkanonen var best da hovedfeltet skulle gjøre opp om den siste pallplassen. 20 sekunder tidligere tok belgiske Victor Campenaerts seieren på hjemmebane i duell med Zdenek Stybar.

Det belgiske rittet arrangeres til ære for den legendariske, belgiske banesyklisten Jef Scherens. I løpet av karrieren tok Scherens sju VM-gull.

Alexander Kristoff ble nylig klar for det norsklisensierte laget Uno-X, og han skrev mandag under på en treårskontrakt. Nordmannen skal sykle for Intermarché ut sesongen før han kler seg i den gule Uno-X-drakten neste sesong. I München om én uke skal han forsøke å kopiere EM-bragden fra 2017.