Denne Haaland-egenskapen har imponert Guardiola mest

Pep Guardiola slapp ikke unna spørsmål om Erling Braut Haaland da han møtte pressen før sesongens første hjemmekamp. Spanjolen avslørte at særlig en ting ved nordmannen har imponert.

– Han har mål her, sa Guardiola og pekte på hodet.

– Vi har bare jobbet sammen en måned. Men han er en utrolig konkurransemann, han vil vinne. Og det skal vi gjøre sammen, sa 51-åringen.

City-treneren møtte pressen i forkant av lørdagens kamp mot Bournemouth hjemme i Manchester. Kampen blir Haalands første mulighet til å vise seg fram foran hjemmepublikummet.

Haaland har hatt en forrykende start på City-karrieren. Han trengte kun ti minutter på å bli matchvinner i debuten mot Bayern München i USA i juli.

Jærbuen gikk riktignok av banen i Community Shield-finalen uten å ha klart å lure ballen bak Liverpool-keeperen, men da det virkelig gjaldt, i Premier League-debuten mot West Ham sist helg, ble nordmannen kampens eneste målscorer med sine to nettkjenninger.

– Det jeg er mest imponert over er at han er en veldig ydmyk fyr, veldig ned på jorda og hvor mye han snakker med de unge spillerne. Som er viktig, sa Guardiola.

Etter PL-debuten ble Haaland hyllet på balløya, som førte til at Guardiola følte behovet for å be folk roe seg. Blant annet reagerte han på sammenligningen med legender som Cristiano Ronaldo og Thierry Henry.

– Ja, han har et talent, men hør: For en uke siden, da han bommet på noen sjanser mot Liverpool, var han en fiasko. Alle lo av ham. Nå skal han gjøre som Henry og Ronaldo. Gi ham tid. Dette er den første Premier League-kampen hans, sa Guardiola etter kampen.

På pressekonferansen understreket spanjolen at Haaland fremdeles har forbedringspotensial.

– Jeg ser aldri spillere i 21-22-årsalderen, kanskje bare Messi, han var allerede så godt utviklet da, som ikke har mulighet til forbedring. Man kan alltid bli bedre. Og vi skal prøve å sørge for at etter denne sesongen, og neste sesong, at han er en bedre spiller enn da han kom til klubben, sa Guardiola.