HANSEN GRÅT I MJØNDALEN-AVSKJEDEN: − VELDIG LEI MEG

MJØNDALEN (VG) Etter over 16 år ved sjefsroret er Vegard Hansen ferdig som hovedtrener i Mjøndalen. Da en preget kaptein Joackim Olsen Solberg tok ordet, måtte Hansen tørke tårer.

Mjøndalen bekreftet på en pressekonferanse at Hansen ikke lenger får være klubbens trener – etter 6073 dager i jobben, som er vanvittig til å være fotballtrener.Kevin Nicol overtar som midlertidig hovedtrener.

åringen holdt seg fattet mens mediene stilte spørsmål om hvordan sparkingen føltes og hva veien videre vil inneholde. Men da kaptein Olsen Solberg tok ordet, ble det tårevått for Hansen som måtte frem med et stykke papir for å tørke tårer.Overfor VG forteller Martin Rønning Ovenstad at spillergruppen reagerte med sjokk da de fikk høre nyheten.

Hansen ble ansatt som trener i Mjøndalen i 2006 og var i sin 17. sesong som sjef. Etter en god start på sesongen i Obos-ligaen, står bruntrøyene med kun én seier på de tolv siste kampene.Deler av Hansens tid som trener har vært en solskinnshistorie for Mjøndalen. Da han tok over klubben i 2006 spilte bruntrøyene i 3. divisjon. Derfra tok Hansen dem til Eliteserien for første gang i 2014.Det påfølgende året rykket de ned igjen året etter, men Mjøndalen var ikke ferdig i den øverste divisjonen. Etter tre år i Obos-ligaen ble det på ny ble opprykk til den øverste divisjonen i 2018. I fjor ble det på ny nedrykk til Obos.– Resultatmessig har vi slitt i motbakken over en tid. Selv om det har vært bra i enkelte perioder, har vi i sum hatt mindre utvikling enn vi ønsket oss, sier styreleder Trond Stabekk.

Men han er klar på at han vil tilbake til treneryrket.Samtidig avslører 53-åringen at han har et stående tilbud om å skrive en bok og at det kan bli aktuelt dersom dagene blir for lange.