NAIRO QUINTANA DISKET FRA TOUR DE FRANCE: − UANSVARLIG

For første gang siden 2019 endte 32 år gamle Quintana topp ti i Tour de France, men spor av ulovlig smertestillende gjør at han har blitt fratatt resultatene fra rittet.

Den colombianske sykkelrytteren Nairo Quintana (Arkéa-Samsic) er diskvalifisert fra årets Tour de France. Det skriver det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i en pressemelding.

Årsaken er at det er funnet spor av tramadol i blodet til Quintana, som ble nummer seks i rittet. UCI skriver at det ble funnet spor av tramadol i tester som ble avlagt både 8. og 13. juli. På sistnevnte dag ble Quintana nummer to på etappen, og var den som var nærmest å følge Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma).

Danske Vingegaard viste seg helt suveren i siste halvdel av rittet og vant sammenlagt – den første danske sammenlagtseieren siden Bjarne Riis vant i 1996.

Onsdag kveld slår colombianeren tilbake og skriver følgende på Twitter:

«Jeg ble overrasket over kunngjøringen fra UCI om en overtredelse for bruk av tramadol. Jeg er fullstendig uvitende om bruken av stoffet, og jeg nekter for noen gang å ha brukt det i karrieren».

Tramadol er smertestillende som siden 1. mars 2019 har vært forbudt i bruk under ritt. Det regnes ikke som et brudd på antidoping-reglementet, og ettersom sommerens hendelse er første gang Quintana har testet positivt for tramadol, vil han kunne konkurrere videre uten noen form for suspensjon.UCI skriver i pressemeldingen at Quintana kan anke dommen til idrettens voldgiftsrett (CAS) i løpet av de neste ti dagene. Det er ventet at Quintana skal starte i årets Vuelta a España, som starter på fredag.

– Det er jo veldig skadelig å teste positivt, uansett hva du har testet positivt for. Det er ødeleggende for omdømmet, både for ham og laget, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.