BRUKER OVER 100 MILL. PÅ SYKKELSATSING: NÅ VIL DE TA NYTT STEG

MOSS Uno-X fikk delta i kvinnenes utgave av Tour de France i år. Siden lagets oppstart i 2017 har de mer enn femdoblet budsjettet, og nå håper de 2023 blir året hvor de også får delta i herrenes Tour.

Det var på høsten i 2016 at Uno-X presenterte sitt første sykkellag. I 2017 brukte drivstoff-selskapet drøyt 17 millioner på driften av laget. Siden har det kommet både flere lag til og en større proffsatsing.

I 2021, med to herrelag i drift, ble 78,3 millioner kroner overført fra Uno-X sentralt og til sykkelsatsingen. I 2022 har damelaget sitt første år, med tilhørende økning i budsjettet.

– Vi er godt oppe på tresifret millioner nå i 2022?

– Ja, svarer lagleder i Uno-X Pro Cycling og daglig leder i Uno-X Norge, Jens Haugland med et smil.

De øvrige inntektene var i 2021 på snaut 1,5 millioner, hovedsakelig i form av startpenger. Haugland forteller at de vil være noe høyere i 2022, men sier også at jobber målrettet med å få inn en partner til å støtte satsingen. Allerede har de vært i konkrete samtaler, og Haugland håper å ha en ny partner klar til 2023.

– Vi ønsker gjerne en skandinavisk partner, som har lyst til å være med på dette med 3–5 millioner euro årlig i 3–5 år, med en tanke om at vi da flytter opp dette til enda et nivå. Da er vi en stor spiller blant WorldTour-lagene. Ingen kan fortelle meg at det er urealistisk, sier Haugland.

Den norsk-danske satsingen har nå et damelag på øverste nivå i sykkelsporten, et profflag på herresiden på nest øverste nivå og et herrelag på tredje nivå.

Det gjør at de kan være med i alle de største rittene for kvinnene, mens de er avhengig av invitasjoner for å få sykle i de største herrerittene. For eksempel har de i år blitt invitert til Flandern rundt og Paris-Roubaix, men ikke til de største etapperittene som Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España.