PATRICK BERG TROR GLIMT-SPILLERNE MISTET GLEDEN

ZAGREB (VG) Tidligere Glimt-kaptein Patrick Berg (24) så en endring hos spillerne under den tøffe perioden i vår. Nå har han klokkertro på at Bodø/Glimt kan klare det han omtaler som «det aller, aller største i klubbens historie».

– Hvis de kommer seg til Champions League vil jeg si det er det aller, aller største i klubbens historie, men det har de nesten allerede oppnådd med tanke på at de minimum skal spille i Europa League. Det er veldig gøy at de gjør det så bra om dagen, sier Patrick Berg til VG.

Mens Bodø/Glimt har reist til gråværet i Zagreb for å forsvare 1–0-ledelsen på Aspmyra, skuer Berg utover den ekstravagante havnen i Monaco da VG snakker med ham på telefon.

I den kroatiske hovedstaden vises oppsiktsvekkende nok Bodø/Glimts 2–1-seier over Roma i hotellobbyen hvor VG befinner seg.

Den tidligere Glimt-kapteinen mener imidlertid at muligheten til Champions League-deltakelse, som i verste fall ender opp med et Europa League-gruppespill, topper fjorårets Conference League-eventyr.

– Hadde du trodd at de skulle klare å bygge opp laget på nytt da de slet som de gjorde i våres?

– Jeg hadde i hvert fall et håp om at de skulle klare det. Jeg følte alltid at potensialet var der selv om prestasjonene og resultatene uteble. Det var bare det siste lille kneppet som manglet. Det er veldig små marginer fra å være et ok godt lag til å være et ekstremt godt lag, som jeg føler Glimt har utviklet seg til å bli igjen nå, sier Berg – og legger til:

– Jeg føler at det var mer forståelse og innstilling som manglet en periode.